Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça de Santa Anna acull l’exposició itinerant “Psoriasi, el que la pell amaga”

Escoltar

La plaça de Santa Anna acull l’exposició itinerant “Psoriasi, el que la pell amaga”

La mostra vol difondre la gravetat d’aquesta malaltia i les patologies associades

La plaça de Santa Anna acull des d’ahir i fins diumenge 14 de juny l’exposició itinerant “Psoriasi, el que la pell amaga”. La mostra pretén donar a conèixer la gravetat d’aquesta malaltia, que es calcula que afecta a més de 170.000 persones a Catalunya (unes 2.800 a Mataró).

 

L’exposició és una iniciativa de l’associació Acció Psoriasi amb col·laboració d’AbbVie, l’Ajuntament de Mataró i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Els objectius són conscienciar la població sobre la psoriasi, trencar mites sobre la malaltia per afavorir la integració dels afectats en la societat i aportar informació in situ a les persones que la pateixen per millorar la seva qualitat de vida.

 

La segona tinent d’alcalde, Núria Calpe, ha visitat avui la mostra acompanyada per la vicepresidenta d’Acció Psoriasi, Ángeles Díaz, el representant del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Benet Fité, i el voluntari d’Acció Psoriasi Ferran Sebastián.

 

La mostra, que es pot visitar en horari de 9 a 21 h, consisteix en la instal·lació de 6 figures de fusta premsada a mida natural que representen afectats per diferents tipus de psoriasi. Cada figura té diferents capes que els ciutadans poden anar descobrint per informar-se de les patologies que la malaltia amaga sota la pell. A més, un professional sanitari s’encarrega de resoldre in situ els dubtes sobre la malaltia.

 

L’exposició “Psoriasi, el que la pell amaga” ha estat guardonada aquest any amb un Premi Aspid de plata al certamen de comunicació i publicitat iberoamericana de salut i farmàcia.