Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura arriba a Mataró amb diferents activitats

Escoltar

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura arriba a Mataró amb diferents activitats

El lema d’enguany és "Tria. Canvia. Combina"

Mataró programa un any més diferents actes amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que aquest 2015 se celebra a Catalunya de l’11 al 18 d’octubre.

 

Sota el lema europeu ‘Tria. Canvia. Combina.’, la Setmana del 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

 

Entre les activitats programades a la ciutat destaca la VII Pedalada organitzada pel BACC a Mataró (Bicicleta Club de Catalunya), que tindrà lloc el diumenge 18 amb sortida a les 10.30 h del Pati del Cafè Nou i un itinerari de menys de 10 km. Les inscripcions es poden fer des de les 9.30 h i l’activitat és gratuïta.

 

Per la seva banda, la Casa Capell ha programat la projecció del documental “Bicicletes vs. Cotxes”, el dijous 15 a les 19 h. Al mateix escenari, el 17 d’octubre a les 10 h hi tindrà lloc el curs “Conducció eficient de cotxe”, i el dissabte 24 a les 10 h el taller “Reparacions i ajustos bàsics a la bicicleta”. Les activitats requereixen inscripció prèvia.

 

Del 13 al 17 d’octubre, la botiga 9Transports permetrà provar una bicicleta elèctrica a qui ho desitgi (Camí del Mig, 133); i el dijous 15, d’ 11 a 13 h, ofereix un Taller mecànic de bicicletes elèctriques.

 

També s’hi podran fer les rutes audioguiades comercial i patrimonial que programa el Servei de Promoció Econòmica de l’11 al 18 d’octubre (excepte el dia 12). Els interessats es poden apuntar de forma gratuïta a l’Oficina de Turisme (La Riera, 48).

 

Així mateix, la Unitat d’Educació Viària de la Policia Local té previst per a aquests dies diferents cursos i activitats adreçats a escolars. A més, la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró organitza el XII Concurs de fotografia de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

 

Mataró Bus també col·labora amb els actes organitzats regalant targetes T-2 als participants de les activitats. El dissabte 17 els autobusos urbans i interurbans de Mataró Bus i Empresa Casas regalaran fundes per a les targetes bus als seus usuaris.