Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La VI Mostra de Balls de Gegants reunirà a Mataró 8 colles geganteres

Escoltar

La VI Mostra de Balls de Gegants reunirà a Mataró 8 colles geganteres

L’alcalde oferirà una recepció oficial a les colles de Campos (Mallorca) i de Vilafranca de Conflent (França)



L’alcalde, David Bote, acompanyat del regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, oferirà demà una recepció oficial a les colles geganteres de Campos (Mallorca) i de Vilafranca de Conflent (França), dues de les colles que a la tarda participaran en la VI Mostra de Balls de Gegants organitzada per la Colla Gegantera d'Iluro i que en aquesta edició celebra el seu 25è aniversari.


 

A l’acte, que tindrà lloc a les 12 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48), hi assistiran la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Campos (Mallorca), Aina Manresa; el cap de colla de la Colla Gegantera d’Iluro, David Roy; el cap de colla de la Colla Gegantera de Campos, Joan Josep Puigsever; i el cap de colla de la Colla Gegantera de Vilafranca de Conflent, Joëlle Van Enis.

 

La Mostra de Balls de Gegants se celebra per sisè any consecutiu el primer dissabte de juliol amb la presència de diferents colles de Catalunya i també d’altres indrets. Dissabte visitaran Mataró les colles de Badalona (8 gegants); Reus (10 gegants); Barcelona (2 gegants); les dues colles de fora de Catalunya: Campos (2 gegants) i Vilafranca de Conflent (2 gegants); i els padrins de la Colla Gegantera Iluro: Argentona (2 gegants) i Sant Joan Despí (2 gegants); a més de la Família Robafaves.

 

En aquesta edició, i celebrant els 25 anys de la Colla Gegantera d'Iluro, s’estrenaran els nous gegants de la colla, que substituiran els actuals Iluro i Alarona, unes còpies idèntiques fetes pel mestre Antoni Mujal de Cardona i amb roba d’Artesania Dorada.

 

La trobada començarà a les 17.25 h amb la sortida en cercavila de la Família Robafaves de Can Marfà que enfilaran pel carrer de Pascual Madoz, Baixada de les Espenyes, Can Xammar, plaça de la Peixateria i carrer de Barcelona fins arribar a la plaça de Santa Anna on hi haurà la trobada de gegants a les 18 h. Després de reunir-se tots seguiran en cercavila per La Riera fins arribar a la plaça de l’Ajuntament i a les 19 h hi haurà la Mostra de Balls de Gegants. Enguany la ballada mostrarà més de 15 balls de gegants i capgrossos.

 

Finalitzada l’actuació dels gegants, aquests s’adreçaran a La Riera i es dirigiran fins al Parc Central on finalitzarà la VI Mostra de Balls de Gegants.