Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Biblioteques de Mataró estrenen una aplicació per a fer els préstecs des del mòbil

Escoltar

Les Biblioteques de Mataró estrenen una aplicació per a fer els préstecs des del mòbil

L’aplicació, desenvolupada per la Diputació, és apta per a sistemes Android i IOS

Les Biblioteques de Mataró posen en marxa una aplicació mòbil per a què els usuaris puguin fer els tràmits a través del mòbil, sense utilitzar el carnet de la biblioteca. Amb l’aplicació BibliotequesXBM, desenvolupada per la Diputació de Barcelona, les persones que disposin de carnet de la Biblioteca podran emportar-se en préstec llibres, cd’s, dvd’s, revistes, connectar-se a Internet o gaudir dels avantatges culturals sense necessitat de portar-lo a sobre.


 

L’aplicació és apta per a sistemes Android i iOS i per utilitzar-la s’ha de descarregar l’App BibliotequesXBM al mòbil i validar-se per obtenir el carnet de la biblioteca al telèfon.

 

L’aplicació inclou un accés directe al Catàleg Aladí que dóna accés a tots els documents que formen part del fons de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. També ofereix diferents funcionalitats, com ara cercar les biblioteques públiques més properes, ubicar les biblioteques en un mapa i mostrar el camí més curt per arribar-hi, a més d’oferir les dades bàsiques (horaris, telèfon, adreça…). També es pot consultar informació sobre les activitats que ofereixen les biblioteques mitjançant un calendari i un cercador amb filtres per data, tipus d’activitat, municipi i biblioteca.

 

L’APP es pot utilitzar tant a la Biblioteca Pompeu Fabra com a la Biblioteca Antoni Comas.