Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Dissantes omplen l’Espai Firal del Parc Central a ritme del “Jo sóc com tu”

Escoltar

Les Dissantes omplen l’Espai Firal del Parc Central a ritme del “Jo sóc com tu”

La pluja va fer que se suspenguessin els concerts dels Buhos, La Pegatina i els discjòqueis



El dia d’ahir va ser el dia de les Dissantes, la diada solidària que per tercer any consecutiu s’integra en el programa de Les Santes. La jornada, organitzada per la Fundació El Maresme i l’Ajuntament, va estar farcida de música i tallers i jocs per als més petits a més de la flashmob a ritme de la cançó “Jo sóc com tu”. En aquesta edició milers de persones es van tornar a moure interpretant la mateixa coreografia i a la nit la pluja va deslluir el programa de concerts: els Buhos van interrompre la seva actuació i La Pegatina no va poder actuar. La nit però es va acabar quasi a les 6 del matí amb la música d'un discjòquei.  


 

La jornada de Dissantes va començar dedicada als més petits. A partir de les 17 h l’Espai Firal del Parc Central es va omplir amb tallers i jocs infantils: trencaclosques, piscina de pilotes, jocs de memòria, de pescar o de punteria, entre d'altres. Els més petits es van anar entretenint tot esperant la ja tradicional flashmob, una coreografia que s’ha pogut anar aprenent a través d’un vídeo tutorial. La cançó “Jo sóc com tu” que va acompanyar la flashmob estava versionada per El niño de la hipoteca amb la col·laboració de Buhos. La novetat d’aquest any és que aquests grups la van tocar en directe i van fer moure a milers de persones, amb la samarreta d'aquesta edició de color blau, tot fent la mateixa coreografia. A l'escenari s'hi va poder veure, a més dels músics i cantants, un grup de nois i noies de la Fundació El Maresme ballant acompanyats d'en Santi.

 

A les 21.15 h va sonar el primer grup de la nit, els mataronins Jarps. I passada la mitjanit es van reprendre els concerts començant amb els Buhos i el seu espectacle ple de festa i energia. El grup tenia el propòsit de presentar el seu nou disc “Natura salvatge” però un gran xàfec va fer acte de presència i es va haver d'interrompre l'actuació.

 

La pluja es va esvair al cap d'una hora llarga, però per motius de seguretat es va decidir no reprendre els concerts amb els Buhos i La Pegatina. La Pegatina són els autors de la versió del 2014 del “Jo sóc com tu” i un dels grups amb un directe més potent de l’escena musical catalana. Durant el concert havien de presentar les cançons del seu cinquè disc, “Revulsiu”. Tampoc Dj Redo i Dj Paxitu van poder actuar. 

 

La nit però es va tancar quasi a les sis del matí amb una sessió musical de la mà d'un discjòquei i unes 10.000 persones de públic.

 

Les activitats de Dissabtes són gratuïtes i els diners que es recullen a les barres i a través dels elements de marxandatge es destinen íntegrament a projectes per a persones amb discapacitat intel·lectual.

 

La Fundació El Maresme és una entitat amb 49 anys de recorregut que promou la inclusió social i la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual i que ho està treballant a través del Projecte Santi, nascut el setembre del 2012. El projecte es visualitza amb el personatge d’en Santi.