Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Festes de l’Aplec de Sant Simó proposen una quarantena d’actes per a tots els gustos

Escoltar

Les Festes de l’Aplec de Sant Simó proposen una quarantena d’actes per a tots els gustos

Del 17 al 29 d’octubre se celebra la festivitat del patró mariner amb activitats com la tradicional venda de sabres i el ball de pescadorsDiferents entitats, colles i grups musicals de Mataró participaran a les Festes de l’Aplec de Sant Simó del 17 al 29 d’octubre, festivitat que està organitzada per la Comissió Cultural Recreativa Ermita de Sant Simó de Mataró i ofereix més de quaranta actes per a totes les edats i gustos. El dia 25 la Família Robafaves serà la protagonista de la festa, juntament amb el ball de pescadors i el dia 28 es farà la tradicional venda de sabres.


 

Les festes de Sant Simó tindran activitats infantils, activitats esportives, la tradicional tómbola, concurs fotogràfic, cercaviles de gegants, teatre, ballada de sardanes i espectacles de màgia, entre d’altres. La música hi tindrà com cada any un paper destacat amb diferents concerts de cant coral, recital de música barroca, una mostra de grups de flabiolaires i grallers de Mataró, cantada d’havaneres amb el grup Port Bo i concert de l’Agrupació Musical del Maresme.

 

Les activitats comencen dissabte 17 d’octubre al matí amb la 22a edició de la Marxassa. Diumenge 18 al matí es farà una trobada de plaques de cava, s’estrenarà la tómbola, i durant tot el dia hi haurà diferents actuacions musicals i teatre.

 

Tot i que les activitats s’allarguen durant una mica més de dos caps de setmana, els dies principals de la festa són els dies 25 i 28. El diumenge 25 començarà amb el repic de campanes i la missa de diumenge, abans de donar pas a la cercavila de la Família Robafaves des de la plaça de l’Havana fins a l’ermita. En aquest espai es farà el tradicional ball de pescadors a càrrec de l’Esbart Dansaires d’Iluro, per continuar amb la ballada de sardanes amb la Cobla Iluro. A la tarda hi haurà un espectacle infantil a càrrec de Roger Canals i la segona edició del Combat de Glosa o cançó improvisada a càrrec de La Coixinera.

 

I dimecres 28 és el dia del sant patró i com mana la tradició durant tot el dia hi haurà la venda de sabres, el dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat que també oferiran panellets i castanyes. A la tarda la Xarxa de Biblioteques de Mataró col·labora amb la festa amb una Hora del conte especial, “En Bum i el tresor pirata”,a càrrec de la companyia Homenots.