Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Jornades de Salut i Alimentació reflexionen sobre la relació entre emocions i aliments

Escoltar

Les Jornades de Salut i Alimentació reflexionen sobre la relació entre emocions i aliments

El programa aplega una vintena d’activitats divulgatives i lúdiques

Mataró celebra fins al 28 d’octubre les Jornades de Salut i Alimentació, que aquest any se centren en la relació entre les emocions i els aliments. Així, les jornades són una ocasió per reflexionar sobre com establim vincles emocionals amb els aliments segons les experiències positives o negatives viscudes al voltant del menjar; com les emocions tenen un paper important a l’hora de decidir què i com mengem; i com els aliments i l’exercici físic influeixen en el nostre estat emocional.

 

El programa de les Jornades s’organitza com cada any al voltant del 16 d’octubre, Dia Mundial de l’Alimentació. L’acte de presentació tindrà lloc el dijous 15 a les 19 h a Can Palauet (carrer d’en Palau, 32), a càrrec de Joan Vinzo, regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa. A continuació s’ha programat la conferència “Aliments imprescindibles per viure, pensar i sentir” a càrrec de Pilar Senpau, metgessa experta en nutrició.

 

Durant tot el mes, la Secció de Salut Pública de l’Ajuntament, en col·laboració amb altres serveis municipals, entitats i associacions ciutadanes, ha programat diversos actes per sensibilitzar i conscienciar la població en la necessitat d’assolir aquest equilibri físic i emocional a través de l’alimentació saludable i la pràctica regular d’algun tipus d’activitat física. El programa aplega caminades, tallers, contes i xerrades entre altres activitats, totes elles gratuïtes.