Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les noves màquines expenedores de la zona blava incorporen un sistema de pagament a través de telèfon mòbil

Escoltar

Les noves màquines expenedores de la zona blava incorporen un sistema de pagament a través de telèfon mòbil

A mitjans d’aquest mes han entrat en funcionament les noves màquines expenedores del servei de regulació i control de l’estacionament en superfície (zona blava) a Mataró, que comporten diverses novetats i avantatges per als usuaris.

 

La més destacada és el pagament a través d’una aplicació de telèfon mòbil que ofereix a l’usuari avantatges i comoditats, com obtenir l’autorització de l’estacionament sense baixar del cotxe, abonar només els minuts consumits, i rebre avisos abans que finalitzi el temps d’estacionament amb la possibilitat d’ampliar-lo sense necessitat de tornar al parquímetre fins al temps màxim que permeti la zona.

 

Els vigilants disposaran de noves PDA’s per controlar el correcte estacionament i en cas necessari tramitar les denúncies dels infractors, i de tres ciclomotors elèctrics per poder fer rutes dinàmiques, a més de les estàtiques que realitzen quan van a peu.

 

També s’ha dut a terme la renovació de la senyalització vertical i horitzontal, i està pendent la implantació de noves millores, com la creació de 5 punts de càrrega per a vehicles elèctrics i de senyals que informin sobre l’ocupació de places de zona blava en determinats punts de la ciutat.

 

A Mataró hi ha poc més d’un miler de places d’estacionament en zona blava, amb un horari de regulació de dilluns a dissabte de 9 a 14 h i de 16 a 20 h, amb els diumenges i festius gratuïts.

 

El temps màxim d’estacionament és d’1 hora 30 minuts, a excepció del sector de “Can Maitanquis” i la zona de la Cambra Agrària (entre Sant Agustí i Lepant) que el temps màxim és de 4 hores.

 

Determinats residents de Mataró poden estacionar de manera gratuïta a determinades franges horàries i places, amb una acreditació que han de sol·licitar a l’Ajuntament.

 

L’objectiu del servei de la zona blava és frenar el volum i la congestió de trànsit a la zona central de la ciutat i potenciar la rotació de vehicles a les zones de més concentració comercial

 

 

Nova zona blava al sector de la Cambra Agrària

 

El primer tinent d'alcalde, Joaquim Fernàndez, i la regidora de Via Pública, Núria Calpe, han visitat avui el nou aparcament de zona blava que s’ha habilitat al sector de la Cambra Agrària, situat a l’avinguda del Maresme entre els carrers de Lepant i de Sant Agustí.

 

L’empresa municipal PUMSA ha urbanitzat provisionalment aquest àmbit, que està pendent de desenvolupament urbanístic. D’una banda s’ha ampliat la vorera per millorar la mobilitat dels vianants i s’ha creat una nova zona de parada d’autobusos per desencotxar i regular horaris. Així, es descongestiona l’actual parada d’autobusos de la plaça de Miquel Biada.

 

De l’altra, s’ha posat en marxa de forma provisional un estacionament limitat de zona blava, amb accessos pels carrers de Lepant i Sant Agustí i capacitat per a 54 places. Ocupa uns 15 m d’ample i 75 m de llargària i té dos cordons d’aparcament en bateria. El temps màxim d’estacionament és de 4 hores.

 

Les obres han tingut un cost aproximat de 100.000 € (IVA inclòs).