Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les platges de Mataró acullen el primer espectacle aeri nocturn fet al sud d’Europa

Escoltar

Les platges de Mataró acullen el primer espectacle aeri nocturn fet al sud d’Europa

La primera jornada de la Festa al Cel atreu prop de 40.000 persones



La platja del Varador de Mataró ha estat avui l’escenari principal de la primera jornada de la Festa al Cel. Milers de persones han presenciat ja des de primera hora de la tarda els entrenaments d’algunes de les patrulles i avions participants. Segons dades provisionals d’assistència, prop de 40.000 persones han passat durant la tarda i vespre pel front marítim, i en el moment de màxima afluència es calcula que més de 21.000 persones han seguit a la vegada l’espectacle des de la platja del Varador, el passeig Marítim i el port.


 

A partir de les 18 h, els entrenaments han donat pas a un Festival aeri de capvespre. Primer ha estat el torn dels globus aerostàtics i dirigible, les primeres acrobàcies d’AeroSPARX Team i Paramotors Barcelona, i a continuació han actuat algunes de les patrulles més destacades que participen enguany a la Festa al Cel, com el Boeing Chinook i l’Eurocopter Tigre de l’Exèrcit de Terra, l’avió històric PBY-5 Catalina (avió històric) i la patrulla acrobàtica Bravo 3 Repsol. Al cel de Mataró també s’han pogut veure els carrusels d’avions de l’Aeroclub Barcelona-Sabadell i la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya.

 

Ja al capvespre, l’espectacle ha continuat amb una exhibició nocturna. Els participants –paramotors, globus captiu, parapent acrobàtic i els avions acrobàtics AeroSPARX– han fet una coreografia amb llums, música i pirotècnia. És la primera vegada al sud d’Europa que es fa una actuació nocturna després de la posta de sol, que ha hagut de comptar amb permisos especials.

 

 

Activitats complementàries

 

Durant la primera jornada de la Festa al Cel també han tingut lloc altres activitats complementàries al festival aeri.

 

Així, durant el matí s’ha celebrat una jornada de portes obertes a l’Aeroport de Sabadell, base operativa de moltes de les patrulles i avions participants a la Festa al Cel, que els assistents han pogut veure de prop. Segons fonts d'AENA, més de 6.000 persones han visitat l’aeroport durant les portes obertes.

 

A Mataró, de 10 a 14 h també ha tingut lloc a Can Marfà un circuit per pilotar drons, una sessió didàctica i un mercat d’aquests vehicles aeris no tripulats. Un concurs d’avions de paper, una mostra aeronàutica, una cursa d’orientació i una variada oferta gastronòmica al front marítim han completat l’oferta de la primera jornada de Festa al Cel.

 

Demà diumenge 20, de 10.30 a 16 h tindrà lloc el Festival aeri, l’acte central de la Festa al Cel d’aquest any. Altres activitats, com un Village del Comerç i actuacions musicals completaran la programació prevista.