Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les TIC consoliden la coordinació d'informació entre els professionals de la salut a Catalunya

Escoltar

Les TIC consoliden la coordinació d'informació entre els professionals de la salut a Catalunya

L’alcalde destaca la coincidència d’objectius entre les fundacions TIC Salut i TecnoCampus en la presentació del Mapa de tendències 2015

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) estan consolidant la coordinació d’informació amb què necessàriament han de treballar els professionals de la salut a Catalunya per seguir millorant l’assistència sanitària dels ciutadans. Aquesta és una de les conclusions del Mapa de Tendències 2015, l’estudi encarregat pel Departament de Salut a la Fundació TicSalut i presentat avui al Centre de Congressos del TecnoCampus.

 

Aquest treball, que enguany ha arribat a la novena edició, posa de manifest que la història clínica electrònica s’ha consolidat als centres de salut catalans. És destacable que el 85% d’entitats que treballen en l’atenció primària ja disposen d’alertes d’informació dins de les estacions clíniques de treball, la principal eina amb què operen aquests professionals.

 

Aquesta xifra suposa un increment del 35% respecte el desplegament del 2014 i té com a principals tipus d’avisos l’existència de duplicitats terapèutiques o d’interacció entre medicaments. A més, la informació integrada a la història clínica electrònica i les eines de mobilitat continuen creixent, tant a l’atenció continuada com a l’hospitalització domiciliària i al programa PADES.

 

 

Coincidència d’objectius

 

En la inauguració de la jornada, l’alcalde, David Bote, ha remarcat la importància que té per Mataró el fet que hi tingui la seu la Fundació TIC Salut, ubicada al TecnoCampus. “Les dues fundacions tenen objectius comuns: apostar per la innovació i que sigui útil a la societat”, ha assenyalat. En la mateixa línia, el conseller de Salut, Boi Ruiz ha destacat que l’ús de les TIC s’ha de fer com a benefici a les persones, no únicament com a eina per al sistema.