Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Marta Duran repassa els 35 anys de carrera pictòrica a l’exposició “Intensitats i densitats”

Escoltar

Marta Duran repassa els 35 anys de carrera pictòrica a l’exposició “Intensitats i densitats”

Del 14 de novembre al 10 de gener del 2016 es podrà veure a l’Ateneu de la Fundació Iluro aquesta producció de la Direcció de Cultura

Dissabte 14 de novembre s’inaugura a l’Ateneu de la Fundació Iluro “Marta Duran. Intensitats i densitats. 35 anys de pintura”, una selecció d’olis de l’artista mataronina Marta Duran que repassa els darrers anys de la seva carrera pictòrica. Aquesta és una producció de la Direcció de Cultura que es podrà veure a l’Ateneu de la Fundació Iluro fins al 10 de gener de 2016.

 

A “Marta Duran. Intensitats i densitats. 35 anys de pintura” es poden veure peces propietat de l’artista i d’altres que formen part de col·leccions privades. En total són més de 50 obres d’olis sobre tela i també de tècnica mixta.

 

La major part de l’obra de Marta Duran es basa en el paisatge, i el pinta des d’un punt de vista que va més enllà d’allò que és purament visual, producte de la seva formació en biologia i botànica.

 

Marta Duran (Mataró, 1955) va començar a pintar al taller de L. Finet l’any 1965. L’any 1978, paral·lelament als seus estudis, pinta amb Pablo Mañé al seu taller de Mataró. Més tard, l’any 1981, comença a pintar sota la supervisió de Josep Martínez Lozano i entra a formar part del Cercle d’Art Sant Lluc de Barcelona. Aquest mateix any fa la seva primera exposició individual al Museu de Mataró i Comarcal del Maresme.

 

D’aleshores ençà ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives tant a Catalunya com a diferents països europeus i fins i tot als EUA. També ha participat en esdeveniments culturals com ‘Unicef Art per Catalunya’ al Palau Robert, ‘Originals Solidaris’ a la Casa Ametller de Barcelona i al Saló Internacional de la Val d’Or (França), entre d’altres.