Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aprova definitivament l’ordenança municipal que regula els clubs socials de cànnabis

Escoltar

Mataró aprova definitivament l’ordenança municipal que regula els clubs socials de cànnabis

El Ple municipal va aprovar ahir definitivament l’Ordenança municipal reguladora de la ubicació de clubs socials de cànnabis i de les condicions d’exercici de la seva activitat.

 

L’Ajuntament va iniciar al juliol de 2014 els estudis i treballs per determinar com s’havien de regular aquestes activitats i va suspendre durant 1 any l’atorgament dels permisos necessaris. El passat abril el Ple va aprovar inicialment l’ordenança reguladora.

 

L’ordenança està motivada, entre altres, per garantir l’obertura d’aquests establiments per part d’associacions registrades i amb unes normes de funcionament clares i conegudes, per poder fixar les distàncies d’aquests locals i altres serveis o centres de la ciutat i per regular les condicions que ha de tenir l’exercici d’aquesta activitat.

 

Durant el termini d’exposició pública s’han presentat diferents suggeriments o al·legacions, que han estat estimats parcialment.

 

Entre els canvis introduïts a l’ordenança, s’ha detallat de manera clara quines són activitats pròpies d’un club social de cànnabis –xerrades informatives, tallers, passi d’audiovisuals i similars orientades a la reducció de riscos– i s’estableix que no són activitats pròpies les exclusivament recreatives.

 

L’ordenança també limita les quantitats de marihuana o haixix que els clubs poden dispensar per associat i dia. Així mateix, s’especifica al redactat que els clubs de cànnabis hauran de disposar d’assegurança de responsabilitat civil quan així ho disposi la normativa que li sigui d’aplicació.

 

Per últim, s’ha modificat la disposició transitòria, de manera que els locals que ja estaven en funcionament i aquells que havien iniciat el tràmit de comunicació prèvia i estaven afectats per la suspensió del permís municipal podran continuar realitzant l’activitat malgrat incompleixin les distàncies mínimes que estableix l’ordenança. Pel que fa a aquests locals, però, no s’autoritzaran ni modificacions ni canvis de titularitat.

 

L’ordenança entrarà en vigor 15 dies hàbils després de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.