Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aprova el Pla d’usos i serveis de temporada de les platges per al 2015

Escoltar

Mataró aprova el Pla d’usos i serveis de temporada de les platges per al 2015

Es redueix mitja hora l’horari de tancament de les guinguetes entre setmana

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir dijous 5 les instal·lacions previstes en el Pla de distribució d’usos i serveis de temporada de les platges de Mataró per a l’any 2015.

 

L’Ajuntament va aprovar al 2012 el Pla de distribució d’usos i serveis de temporada de les platges amb validesa fins al 2016, i cada any l’actualitza amb els canvis previstos. El document regula i estableix les normes que permeten l’explotació dels serveis i les instal·lacions desmuntables durant la temporada d’estiu, tant pel que fa els usos comercials, lúdics o esportius que s’hi poden desenvolupar. A la vegada, regula els serveis i instal·lacions competència de l’Ajuntament per conservar les platges i el seu entorn i mantenir-les de manera que la ciutadania rebi uns serveis de qualitat.  

 

En aquest sentit, el pla defineix les accions a dur a terme en aspectes com la mobilitat i l’accessibilitat, la seguretat, els horaris, l’atenció ciutadana o la neteja. Per a la seva aplicació, el Pla d’usos haurà de comptar amb el vistiplau del Servei de Costes de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

 

La temporada de serveis de platja 2015 comença el 30 de març i finalitza el 30 de setembre. La temporada baixa va del 30 de març al 31 de maig i del 14 al 30 de setembre. La temporada alta comença l’1 de juny i finalitza el 13 de setembre.

 

 

Horaris més compatibles amb el descans dels veïns

 

Com a novetat, aquest any es redueix mitja hora, fins a les 2 h, l’horari màxim de tancament de les instal·lacions de temporada de menjars i begudes i dels quioscos de bar a les nits entre setmana. Es manté el tancament fins a les 3h els divendres, dissabtes i vigílies de festius.

 

L’any passat es van implantar dos nous serveis a la platja del Varador, un punt de lloguer d’embarcacions sense motor i una zona recreativa flotant, que tenen concessió en vigor que els permet instal·lar-se també aquest estiu.

 

Quant a la resta de serveis i instal·lacions (lavabos, dutxes, passeres, instal·lacions esportives, jocs infantils) es preveuen els mateixos de la temporada anterior. Només hi haurà canvis pel que fa a les papereres, que augmentaran la seva capacitat per desplegar les millores previstes al servei de neteja de les platges.

 

 

Salvament i socorrisme

 

El servei de salvament i socorrisme es realitzarà del 16 de maig al 13 de setembre. En concret, la temporada mitja serà del 16 de maig al 14 de juny i els dies 5, 6, 11, 12 i 13 de setembre, quan hi haurà servei només els caps de setmana i festius en horari de 10 a 18 hores. Durant la temporada alta, del 20 de juny al 30 d’agost, el servei es prestarà en horari de 10 a 19 hores.

 

Hi haurà 3 punts d’assistència sanitària de la Creu Roja (platges de Ponent, Varador i Callao), 2 torres de vigilància, una a la platja del Varador i l’altra a la platja del Callao, 3 cadires de vigilància (2 a Varador i 1 a Callao) i 1 mòdul d’intervenció immediata a Sant Simó. Totes les platges tindran banderes informatives sobre l’estat de la mar i sistema de megafonia coordinat amb el servei de vigilància, socorrisme i salvament.

 

Per la seva banda, entre el 23 de maig i el 13 de setembre, la Policia Local realitzarà una vigilància més intensa de la zona del passeig marítim i les platges. Els seus objectius són fer el control del trànsit i els estacionaments, vigilància per fets relacionats amb la seguretat ciutadana, col·laboració en serveis assistencials, control de l’activitat lúdica per la nit i informació al públic.

 

 

Concurs per a les guinguetes del Callao i Sant Simó

 

El Ple de l’Ajuntament també va aprovar ahir el plec de clàusules administratives i tècniques particulars per atorgar les autoritzacions municipals que permeten explotar les guinguetes del Callao i Sant Simó, per la finalització de les concessions anteriors. Sortiran a concurs 5 guinguetes, 1 de bar i 4 de menjars i begudes. Una d’aquestes últimes, però, està pendent de la possible autorització per part de la Generalitat a un establiment privat que tenia drets adquirits prèviament.

 

Com a novetats principals al plec de condicions, les concessions s’allarguen fins als 8 anys, donant així més marge als nous adjudicataris per amortitzar les despeses d’inversió, que en aquesta ocasió inclouen també part de les obres de construcció del nou sistema de clavegueram i punts de llum. Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament impulsa una millora de la qualitat d’aquests serveis de temporada. Els adjudicataris hauran d’estar al corrent de pagament del cànon establert.