Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Mundial de la Poesia amb 11 activitats a les biblioteques

Escoltar

Mataró celebra el Dia Mundial de la Poesia amb 11 activitats a les biblioteques

Persones vinculades al món de la cultura de Mataró participen en un vídeo llegint el poema “Illa escrita”, de Jaume PontEl dia 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia. La Xarxa de Biblioteques de Mataró se suma a la celebració oferint 11 activitats diverses des del 12 al 27 de març. Per a l’ocasió, diferents personalitats vinculades al món de la cultura de Mataró han enregistrat un vídeo llegint el poema “Illa escrita” de Jaume Pont, publicat per l’Institut de les Lletres Catalanes per celebrar l’efemèride.


 

La Biblioteca Pompeu Fabra i la Biblioteca Antoni Comas oferiran activitats per a totes les edats, algunes organitzades per la Xarxa de Biblioteques i d’altres amb la participació de diferents entitats mataronines o maresmenques.

 

La poesia serà tractada des de diferents vessants com es proposa a l’activitat “Poesia en família” els dies 25 i 26 de març a la Pompeu Fabra. També s’oferiran tallers relacionats amb la poesia com ara “Tallavers”, una original manera d’escriure sense llapis, ni bolígraf, ni teclat o “Colors i caramels”, un recorregut literari en què els poemes i el sentit del gust juguen un paper destacat.

 

La celebració de l’efemèride inclourà també recitals poètics com és el cas de “Fraccions” a càrrec del Grup de Teatre Smandies sobre textos d’Emília Illamola i “Sembra poesia” a càrrec del Col·lectiu Sembra Poesia Maresme que combina poesia i música en directe. També es presentaran dues publicacions com és el cas del llibre “Ocellets, ocells i ocellots” de Lola Casas i “Antología poética” escrit per diferents poetes del barri de Cerdanyola.

 

Les dues biblioteques oferiran hores especials del conte dedicades a la poesia.