Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus per acostar els espais museístics al gran públic

Escoltar

Mataró celebra la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus per acostar els espais museístics al gran públic

Del 16 al 18 de maig s’ofereixen visites guiades i visites teatralitzades als principals equipaments museístics de la ciutat



Dissabte16 de maig se celebra la Nit dels Museus i dilluns 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus. L’Ajuntament se suma a la celebració d’aquestes dues efemèrides obrint durant aquest cap de setmana els principals equipaments de la ciutat al públic amb propostes de tot tipus com ara visites guiades, visites teatralitzades i classes magistrals. Els horaris de visita s’allargaran per a l’ocasió i d’aquesta manera Can Serra, Ca l’Arenas, Can Marfà i la Nau Gaudí tancaran dissabte a les 22 h i dilluns obriran excepcionalment amb motiu del Dia Internacional dels Museus.


 

L’objectiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus és sensibilitzar el públic sobre el fet que aquests són un mitjà important per a l’enriquiment cultural de les societats. “Museus per una societat sostenible” és el lema per a la celebració d’enguany, que posa de manifest el paper dels museus per conscienciar sobre la necessitat d’una societat menys consumista, més solidària i més respectuosa amb els recursos naturals.

 

L’activitat de celebració conjunta començarà dissabte amb visites guiades a la Vil·la romana de Torre Llauder (12 h), a l’exposició del Museu de Mataró “Ciència Viscuda” (18 h), a Can Marfà per veure la mostra “Mataró, capital del gènere de punt” (18.30 h) i a la Nau Gaudí per veure amb més profunditat “Tempus Fugit”(20 h). A la nit Can Marfà ofereix l’activitat “Un passeig per la fàbrica”, una visita dramatitzada a la nova seu del Museu de Mataró, on una sèrie de personatges donaran vida a la fàbrica i situaran els visitants als anys quaranta, un moment clau a la història de Can Marfà. La visita té aforament limitat i es faran dos passis: a les 20 h i a les 21 h.

 

Diumenge a les 11 h hi haurà una visita guiada a Ca l’Arenas i a les 12 h una visita teatralitzada a la Vil·la romana de Torre Llauder, un dels jaciments romans més destacats del país, per conèixer com vivien els habitants d’una casa residencial romana. També a les 12 h a la Nau Gaudí hi haurà l’activitat familiar relacionada amb l’exposició “Tempus Fugit”, amb la participació de dos dels artistes que hi exposen: Mònica Vilert i Mariano Cabellos.

 

Dilluns 18, Dia Internacional dels Museus, es proposen 3 activitats. Una visita guiada al Museu de Mataró (18 h), una vista teatralitzada a la Nau Gaudí (20 h) i a Can Marfà (a les 19 h) màster class “El llegat del gènere de punt a Mataró” a càrrec de la Dra. Montserrat Llonch, professora de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta activitat s’organitza conjuntament amb el Museu Arxiu de Santa Maria.

 

Durant aquesta jornada els equipaments de Can Serra, Ca l’Arenas i Can Marfà obriran de 17 a 20 h  i la Nau Gaudí de 17 a 21 h.