Mataró commemora el 75è aniversari de la mort del president Lluís Companys

El professor d’Història Giovanni C. Cattini ha pronunciat la conferència “Lluís Companys, polític republicà i catalanista. A 75 anys del seu assassinat”



Mataró ha commemorat avui el 75è aniversari de la mort del president Lluís Companys amb la tradicional ofrena floral i l’acte acadèmic. Els actes han estan organitzats per l’Ajuntament i Òmnium Mataró-Maresme.


 

Els actes d’homenatge a Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya durant la Segona República Espanyola i afusellat pel règim franquista al Castell de Montjuïc, han començat a les 19 h davant el monument a Lluís Companys, situat a l’avinguda que porta el seu nom, amb l’ofrena floral de particulars, entitats, partits polítics i la institucional en el següent ordre: Òmnium Mataró-Maresme, Grup de Recerca de la Memòria Històrica, Delegació del Maresme del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, MES, ERC i la JERC, ICV-EUiA, CUP, CDC, PSC, VOLEMataró i ha finalitzat l’ofrena institucional.

 

Les ofrenes s’han acompanyat amb peces musicals de la Cambra de Vent de l’Escola Municipal de Música de Mataró. L’acte s’ha acabat amb el “Cant dels Segadors”.  

 

A les 20 h, el Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48) ha acollit l’acte institucional presidit per l’alcalde, David Bote, i el president d’Òmnium Mataró-Maresme, Antoni Pous. Es tracta de la conferència que ha anat a càrrec del professor d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona Giovanni C. Cattini: “Lluís Companys, polític republicà i catalanista. A 75 anys del seu assassinat”.

 

La conferència s'ha pogut seguir en directe per Internet des del web municipal, www.mataro.cat. La retransmissió s'ha fet en streaming gràcies a la col·laboració de la Xarxa Audiovisual Local i m1tv.