Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el 75è aniversari de la mort del president Lluís Companys

Escoltar

Mataró commemora el 75è aniversari de la mort del president Lluís Companys

El professor d’Història Giovanni C. Cattini ha pronunciat la conferència “Lluís Companys, polític republicà i catalanista. A 75 anys del seu assassinat”



Mataró ha commemorat avui el 75è aniversari de la mort del president Lluís Companys amb la tradicional ofrena floral i l’acte acadèmic. Els actes han estan organitzats per l’Ajuntament i Òmnium Mataró-Maresme.


 

Els actes d’homenatge a Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya durant la Segona República Espanyola i afusellat pel règim franquista al Castell de Montjuïc, han començat a les 19 h davant el monument a Lluís Companys, situat a l’avinguda que porta el seu nom, amb l’ofrena floral de particulars, entitats, partits polítics i la institucional en el següent ordre: Òmnium Mataró-Maresme, Grup de Recerca de la Memòria Històrica, Delegació del Maresme del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, MES, ERC i la JERC, ICV-EUiA, CUP, CDC, PSC, VOLEMataró i ha finalitzat l’ofrena institucional.

 

Les ofrenes s’han acompanyat amb peces musicals de la Cambra de Vent de l’Escola Municipal de Música de Mataró. L’acte s’ha acabat amb el “Cant dels Segadors”.  

 

A les 20 h, el Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48) ha acollit l’acte institucional presidit per l’alcalde, David Bote, i el president d’Òmnium Mataró-Maresme, Antoni Pous. Es tracta de la conferència que ha anat a càrrec del professor d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona Giovanni C. Cattini: “Lluís Companys, polític republicà i catalanista. A 75 anys del seu assassinat”.

 

La conferència s'ha pogut seguir en directe per Internet des del web municipal, www.mataro.cat. La retransmissió s'ha fet en streaming gràcies a la col·laboració de la Xarxa Audiovisual Local i m1tv.