Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia de la Memòria de l’Holocaust amb una ofrena floral davant el monument “Intolerància”

Escoltar

Mataró commemora el Dia de la Memòria de l’Holocaust amb una ofrena floral davant el monument “Intolerància”

El Grup de Recerca de la Memòria Històrica elabora un manifestL’alcalde, Joan Mora, ha presidit avui a les 19 h l’ofrena floral amb motiu de la commemoració del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat.
L’acte ha tingut lloc davant el monument “Intolerància”, situat al passeig de Carles Padrós, a tocar de la plaça dels Drets Humans.
L’ofrena institucional s’ha desenvolupat acompanyada de la interpretació d’ El Cant dels Ocells a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

 

Minuts abans han fet les seves ofrenes florals diferents entitats i partits polítics de la ciutat: Amical de Mauthausen, el Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró, ERC, la CUP, ICV, PPC, PSC, CiU.

 

En el transcurs de l’acte s’han llegit els noms dels 26 maresmencs que van estar als camps d’extermini. Dos alumnes de l’Institut Damià Campeny, David Jodar i Júlia Rubi, i una besnéta d’un dels maresmencs que van patir l’horror dels camps de concentració, Claudia Colom, han llegit davant els assistents un manifest elaborat pel Grup de Recerca de la Memòria Històrica.