Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia internacional contra la violència vers les dones amb la implicació d’entitats i institucions

Escoltar

Mataró commemora el Dia internacional contra la violència vers les dones amb la implicació d’entitats i institucions

L’acte institucional tindrà lloc el 25 de novembre a les 18 h davant l’Ajuntament

Mataró acull un ampli programa d’activitats per commemorar el 25 de novembre, Dia internacional contra la violència vers les dones. La regidora de Joventut i Dona, Marisa Merchán, acompanyada d'Ana Garcia en representació de la Vocalia de Dones Laia L'Arquera de Pla d'en Boet, i de Remei Merchán en representació de Teixit de Dones, ha ofert avui una roda de premsa per presentar les propostes, que es concentren principalment entre el 13 i el 30 de novembre, tot i que Mataró programa durant tot l’any activitats sobre aquesta temàtica.

 

La violència masclista és un atemptat contra els drets humans i suposa una xacra social que impedeix avançar cap a una societat més lliure i equitativa. És encara avui, malauradament, una realitat. L’objectiu de les activitats programades és fer visible que aquesta xacra encara existeix, així com sensibilitzar i implicar tota la societat (dones, homes, administracions i societat civil) per aconseguir eradicar-la.

 

Sota el lema de “Canviem-ho!” el programa aplega una quinzena d’activitats, entre xerrades, tallers, exposicions, una jornada tècnica o fins i tot contes per als més joves. L’acte compta aquest any de nou amb la implicació de les diferents entitats que treballen a favor de la dona a la ciutat.

 

El 21 de novembre a les 18 h la plaça de Santa Anna acollirà un acte de rebuig contra la violència amb el lema “Donem veu al teu silenci”. L’acte, organitzat per les entitats presents al Consell municipal d’Igualtat Dona-Home i amb la col·laboració de l’Ajuntament, aplegarà activitats diverses com la pintura d’un mural, un recital de poemes, una acció teatral, música i la lectura del manifest “No morim, ens maten”. Aquest manifest ha estat elaborat per les entitats de dones i/o que treballen per la igualtat del Consell municipal i ha comptat amb el recolzament unànime de la Junta de Portaveus, que el passat dia 5 va aprovar una declaració institucional al respecte de la qual es va donar compte al Ple municipal.

 

El 25 de novembre, a les 18 h i en aquest cas davant de l’Ajuntament, tindrà lloc l’acte institucional de rebuig contra la violència. Presentat per la regidora de Joventut i Dona inclourà la lectura del mateix manifest llegit el dia 21, en aquest cas a càrrec de l’escriptora mataronina Care Santos, a més de música, dansa i una mostra de cartells contra la violència masclista. Com a novetat, l’acte institucional es programa aquest any en horari de tarda per donar més ressò a la iniciativa. A més, el rebuig institucional serà més visible de cara a la ciutadania amb el desplegament d’una lona a la façana de l’Ajuntament.

 

Un altre dels actes més destacats del programa serà la Jornada tècnica que tindrà lloc divendres 27 de novembre al Centre Cívic Cabot i Barba. La jornada, que organitzen de forma conjunta el CIRD, el SIE Mataró-Maresme i el Consell Comarcal està adreçada a professionals entorn dels recursos d’intervenció integral contra la violència masclista del territori com espai de trobada i reflexió.

 

Han elaborat i participen en el programa d’activitats del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, a més de l’Ajuntament: Mataró Ràdio, Dones Reporteres de Mataró, Biblioteques de Mataró, El Públic, Clack Produccions culturals, L’Hora Violeta, Teixit de Dones, la Vocalia de Dones Laia l’Arquera de Pla d’en Boet, la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Rocafonda-Ciutat Jardí, els Casals municipals de Gent Gran i UGT Maresme. També hi col·laboren la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Maresme i el Ministeri de Sanitat i Política Social.