Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró constitueix el nou Ajuntament i nomena David Bote com a nou alcalde

Escoltar

Mataró constitueix el nou Ajuntament i nomena David Bote com a nou alcalde

Mataró ha celebrat aquest migdia el Ple de constitució del nou consistori, que ha suposat el nomenament de David Bote Paz (PSC) com a alcalde.

 

L’elecció del nou alcalde-president s’ha realitzat mitjançant la votació, amb una urna, dels candidats presentats pels partits que van obtenir representació en les darreres eleccions municipals del 24 de maig. David Bote ha rebut 11 (PSC i CiU) dels 27 vots emesos pels regidors. Ha estat escollit alcalde de la ciutat després que en la votació no hi hagi hagut cap candidat amb majoria absoluta de vots. Per aquest motiu, s’ha proclamat alcalde com a candidat de la llista més votada en les darreres eleccions municipals, d’acord amb el que disposa l’article 196 c. de la Llei Orgànica de Règim Electoral.

 

El nou alcalde investit, David Bote, s’estrena també com a regidor de l’Ajuntament en aquest mandat. És el cinquè alcalde de la democràcia a Mataró.

 

La presa de possessió de l’alcalde s’ha simbolitzat amb la recepció del bastó del Govern de la ciutat i la imposició d’una banda de color vermell amb l’escut brodat, tal i com està estipulat en el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament.

 

Abans de realitzar-se l’elecció de l’alcalde han pres possessió del càrrec els regidors que formaran part del Ple durant aquest mandat 2015-2019 arran dels resultats de les últimes eleccions municipals.

 

Els 27 regidors que formaran part dels diferents grups municipals són:

 

- PSC (6): David Bote, Núria Moreno, Miquel Àngel Vadell, Maria Luisa Merchán, Juan Manuel Vinzo i Juan Carlos Jerez.

 

- CiU (5): Joaquim Fernàndez, Núria Calpe, Miquel Rey, Isabel Martínez i Josep Maria Font.

 

- ERC-MES-AM (4): Francesc Teixidó, Anna Salicrú, Joaquim Camprubí i Ignasi Bernabeu.

 

- VoleMataró (3): Montse Morón, Sarai Martínez i Anna Maria Caballero.

 

- C’s (3): Xavier Caravaca, Juan Carlos Casaseca i Víctor Manuel Paramés.

 

- PP (2): José Manuel López i José Luís Calzada.

 

- CUP-PA (2): Juli Cuéllar i Carme Polvillo.

 

- PxC (1): Mònica Lora.

 

- ICV-EUiA-E (1): Esteve Martínez.

 

Tant la presa de possessió dels regidors com l’elecció de l’alcalde han estat conduïdes per la Mesa d’Edat, presidida per Joaquim Fernàndez –el membre de més edat del consistori– i amb Mònica Lora –l’edil més jove– com a vocal, assistits pel secretari general de l’Ajuntament.

 

 

Notes biogràfiques del nou alcalde

 

Mataroní, nascut a Barcelona el 1982, David Bote Paz es solter i sense fills. Doctor en Física cum laude per la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona, i màster en Lideratge i Comunicació per a la Gestió Política, ha treballat al Sincrotró ALBA com a tècnic de Radioprotecció (2011) i al Centro de Láseres Pulsados.

 

Professor de secundària al Sagrat Cor Sarrià des de 2011, la seva vocació és l’ensenyament. Al 2008 i 2009 va ser professor de càlcul i àlgebra a la Llicenciatura de Física de la UB.

 

Ha publicat articles sobre física atòmica i física de radiacions a diferents revistes científiques, i ha exposat els seus treballs de recerca a congressos tant internacionals com nacionals.

 

 

Primer discurs de l’alcalde

 

Un cop investit, David Bote ha realitzat el seu primer discurs com a alcalde de Mataró, en el qual ha destacat la necessitat de diàleg i consens entre les diferents forces polítiques. El nou alcalde ha fet referència a tres grans reptes: resoldre una taxa d’atur i una taxa de fracàs escolar massa elevades, treball i educació, com a clau del futur econòmic i social; cohesionar la ciutat per donar solució als problemes de convivència i pobresa; i recuperar la confiança de la ciutadania en les institucions i en la gestió de recursos públics

 

El text íntegre es pot consultar al web municipal.

 

 

Acord de govern pel progrés de Mataró

 

Prèviament a la constitució del nou consistori, PSC i CiU han signat aquest matí l’Acord de govern pel progrés de Mataró pel mandat 2015-2019, que mostra la voluntat d’entesa d’aquests grups polítics per governar l’Ajuntament. El text íntegre de l’acord es pot consultar al web municipal.