Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró destina 350 mil euros a projectes de cooperació internacional, campanyes de sensibilització i convenis

Escoltar

Mataró destina 350 mil euros a projectes de cooperació internacional, campanyes de sensibilització i convenis

L’aportació es fa a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

L’Ajuntament destina 350.395,89 € per a projectes de cooperació internacional, campanyes de sensibilització i convenis durant l’any 2015. Del pressupost total, 239.873,50 € es destinen a 15 projectes de cooperació al desenvolupament promoguts per entitats ciutadanes a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
A més, s’aporten 22.500,00 € a convenis amb entitats de la ciutat per portar a terme campanyes de sensibilització i 27.692,87 € per organitzar diferents actes com conferències i la Nit de la Solidaritat, entre d’altres. La resta dels diners es manté per subvencionar campanyes d'emergència que puguin sorgir. Si no és així, a finals d’any es repartiran en projectes de cooperació.

 

 

Projectes subvencionats a través del Fons Català de Cooperació

 

A través del Fons Català se subvencionen projectes prioritzant els d’aquells països i pobles que es corresponen a zones d’especial afluència de persones immigrades a Mataró i aquells que tenen una evolució històrica i vincles ja establerts tant per l’Ajuntament com per les entitats de Mataró tal com indica el Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament 2013-2016.

 

La llista completa dels projectes subvencionats és la següent:

 

. Índia: “Millora de la salut reproductiva de les dones del districte d’Anantapur”. Fundación Vicente Ferrer. 40.095,00 €.

 

. Nicaragua: “Centre de desenvolupament integral per a persones amb discapacitat de Masaya”. Fundació El Maresme. 33.000.00 €.

 

. República Dominicana: “Desenvolupament local de la comunitat rural Los Guineos”. Associació Amics de la República Dominicana. 25.125,45 €.

 

. Moçambic: “Suport al municipi de Maputo mitjançant accions comunitàries que promouen la salut pública i una millor gestió ambiental als mercats de Mbuzine, Mayalane i Roman”. Creu Roja. 20.797,50 €.

 

. Mèxic: “Dones de MUSA caminant cal al bon viure de les seves famílies i comunitats” Fundació Grup Tercer Món. 22.275,17 €.

 

. Togo: “Millora de l’educació al centre d’educació secundària de Cinkasé a través de la construcció d’un bloc administratiu i edifici de 10 aules escolars”. VOLS-Mataró. 22.000,00 €.

 

 . Senegal: “Suport a la formació professional al centre de promoció agrària de M’Lomp”. Associació Escola Pia al Senegal. 20.766,60 €.

 

. Marroc: “Suport a la participació de la dona en la governança local a través de la creació i la posada en funcionament de les comissions de paritat i d’igualtat d’oportunitats als municipis rurals de la regió de Tànger-Tetuan”. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.17.219,98 €.

 

. Perú: “Construcció d’un local polivalent: formació i sosteniment de residències”. Associació d’Amics del Bisbe Joan Godayol. 15.410,10 €.

 

. Gàmbia: “Enfortiment dels agents locals de la regió Upper River, Basse”. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 7.331,42 €.

 

. Catalunya – Llatinoamèrica: ”Agenda llatinoamericana Mundial 2016. Campanya 2015”. Comissió de l’Agenda Llatinoamericana Mundial. 5.000,00 €.

 

 . Senegal: “Enfortiment de la gestió municipal dels nuclis urbans de Ziguinchor i d’Oussouye”. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 4.362,58 €.

 

. Senegal: “Enfortiment de capacitats en gestió d’organitzacions comunitàries de base (OCB) a les regions de Kolda i Ziguinchor”. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 2.489,70 €.

 

. Guatemala: “Promoció de la defensa dels drets humans laborals, socials i dels pobles indígenes a Guatemala”. Fundació Pau i Solidaritat. 2.000,00 €.

 

. El Salvador: “Escola itinerant pel treball digne a El Salvador”. Sindicalistes Solidaris -Fundació Josep Comaposada. 2.000,00 €.