Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró homenatja la Societat Musical “Mestre Orts” de Gaianes per la seva contribució a Les Santes

Escoltar

Mataró homenatja la Societat Musical “Mestre Orts” de Gaianes per la seva contribució a Les Santes

El concert de la banda valenciana i la Filà dels Bequeteros de Cocentaina traslladen els mataronins a les arrels d’ “El Bequetero”

La ciutat de Mataró ha homenatjat avui la Societat Musical “Mestre Orts” (Gaianes, Alacant), que al 1983 va portar a Mataró el pasdoble de Gustavo Pascual Falcó que es convertiria en l’himne de Les Santes, “El Bequetero”.

 

El Teatre Monumental, ple de gom a gom amb les invitacions exhaurides, ha estat l’escenari d’un emotiu Concert de Banda a càrrec dels músics valencians. El concert ha aplegat, entre altres peces, la “Marxa mora”, “La Santa Espina”, “Els Segadors” i, com no podia ser d’una altra manera, “El Bequetero”, que ha posat tota la platea en peu.

 

Abans del concert ha tingut lloc el reconeixement institucional de la ciutat de Mataró a la banda de Gaianes. El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha obert l’acte recordant com un grup de mataronins va viatjar al País Valencià l’any 1980 per trobar la música que havia d’esdevenir la banda sonora de la Festa Major de Les Santes.

 

A continuació, l’alcalde, David Bote, ha lliurat una llaçada commemorativa de Les Santes 2015 a la Societat Musical “Mestre Orts”, així com el llibre “Les Santes, la Festa Major de Mataró” i una figura d’en Robafaves. Per la seva part, el president de la banda valenciana, Arturo Martínez, ha lliurat a la ciutat una fotografia dels membres de la formació musical. “És un orgull veure com Mataró viu i sent la festa”, ha dit Martínez. L’alcalde ha posat fi a la part institucional de l’acte destacant que la música uneix tothom i agraint la contribució de la Societat Musical “Mestre Orts” de Gaianes a Les Santes.

 

 

Una filà per La Riera

 

Després del Concert de Banda i com a novetat aquest any al programa de Les Santes, La Riera ha estat l’escenari d’una espectacular filà a càrrec dels Bequeteros de Cocentaina i la Societat Musical “Mestre Orts” de Gaianes.

 

Les filàs són un element propi de les Festes de Moros i Cristians del País Valencià. En aquest cas, es tracta d’una filà singular –amb una ràpida forma de desfilar al ritme d’ “El Bequetero” i al crit característic del “formador” del grup–, que ha baixat La Riera des del teatre Monumental i fins a l’Ajuntament.