Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inicia els tractaments per combatre les plagues dels arbres i les zones verdes

Escoltar

Mataró inicia els tractaments per combatre les plagues dels arbres i les zones verdes

Els treballs afecten al 80% de la vegetació de la ciutat

L’Ajuntament de Mataró comença la primera quinzena de maig els tractaments fitosanitaris a l’arbrat, zones verdes i forestals de la ciutat per fer front a les plagues i malalties que poden afectar les espècies vegetals. Es preveu tractar aproximadament un 80% de la vegetació.

 

Les plagues ataquen principalment durant la primavera i l’estiu, quan les temperatures són més elevades i hi ha més humitat ambiental. Per combatre-les, l’Ajuntament fa servir la lluita integrada, que combina els tractaments biològics amb insectes amb la utilització de productes químics biodegradables i innocus tant per als animals com per a les persones.

 

Pel que fa a la lluita biològica, es col·loquen als arbres blisters i caixetes amb insectes depredadors i parasitaris d’aquells altres que provoquen les plagues. Quant als tractaments químics, consisteixen principalment a polvoritzar la copa dels arbres, les plantes arbustives i les gespes. Els productes que s’utilitzen són cada vegada més ecològics, i es fan servir exclusivament els autoritzats per la Generalitat de Catalunya.

 

Els treballs fitosanitaris es perllongaran fins als mesos de setembre i octubre, quan s’ha de combatre la processionària del pi, i fins al novembre-desembre pel que fa a les palmeres a causa de la plaga de l’escarabat morrut vermell. L’aplicació dels tractaments es fa majoritàriament en hores nocturnes, de les 22 h fins a la matinada, per no destorbar la circulació de vehicles i vianants.

 

Els tractaments fitosanitaris tenen un pressupost de 53.500 €, i són aplicats pels treballadors del Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament i per l’empresa adjudicatària Ribas Fitosanitaris.