Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró obté la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació 2014

Escoltar

Mataró obté la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació 2014

L’alcalde recull a Burgos el guardó del Ministeri d’Economia i Competitivitat

El Ministeri d’Economia i Competitivitat ha lliurat avui la distinció Ciutat de la Ciència i la Innovació a 15 localitats com a reconeixement per la promoció de la innovació que realitzen els seus ajuntaments com a clau per aconseguir els objectius europeus de desenvolupament sostenible de l’estratègia Horitzó 2020.


Mataró és una de les set ciutats de més de 100.000 habitants que ha rebut el guardó, juntament amb Alcalá de Henares, Logronyo, Oviedo, Pamplona, Sabadell i Sant Cristóbal de la Laguna. En la categoria de municipis de 20.001 fins a 100.000 habitants han rebut també el reconeixement els municipis d’Alzira, Àvila, Molina de Segura, Ontinyent, Palència, Riveira, Sant Feliu de Llobregat i Santiago de Compostela.

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha estat l’encarregat de recollir aquest migdia el distintiu de mans de la secretària d’Estat d’ I+D+I, Carmen Vela, en un acte que ha tingut lloc al Palau de Congressos i Auditori Fòrum Evolució de Burgos. L’ha acompanyat el regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, president de la Fundació TecnoCampus.

 

La candidatura de Mataró a la distinció s’ha fonamentat en quatre pilars bàsics del sistema d’innovació: una admnistració transparent (e-PAM, oficina virtual, sistema de missatgeria instantània via mòbil, wifi Mataró Bus,); les tres escoles universitàries del TecnoCampus i 13 grups d’investigació; el suport al creixement empresarial i a la creació d’empreses i la ciutadania com un agent més del desevolupament municipal (incubadora, Innoemprèn, Cre@tic, Xnergic...). També es menciona el destacat paper de CETEMMSA, la Fundació Tic Salut i l’Hospital de Mataró en matèria d’innovació més enllà de l’àmbit local.

 

 

Red Innpulso

 

Amb les 15 noves incorporacions, ja són 56 les ciutats grans, mitjanes i petites reconegudes pel Ministeri pel seu esforç i compromés amb l’I+D+i i la creació d’oportunitats per reforçar i fomentar la ciència i la innovació des de l’àmbit municipal.

 

Precisament aquesta tarda té lloc a Burgos la reunió de la Red Innpulso, integrada per totes les ciutats que durant els últims anys han aconseguit el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació per posar en comú els projectes que estan tirant endavant. Mataró torna a aquesta xarxa de ciutats innovadores, de la qual va formar part quan el 2011 va obtenir per primera vegada la distinció com a Ciutat de la Ciència i la Innovació.