Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza una jornada sobre les relacions afectives i la sexualitat en les persones amb discapacitat

Escoltar

Mataró organitza una jornada sobre les relacions afectives i la sexualitat en les persones amb discapacitat

Es farà el divendres 6 de març al Centre Cívic Pla d’en Boet

L’Ajuntament, a través de la Taula d’Accessibilitat del Consell Municipal de Benestar Social, ha organitzat la jornada “Relacions afectives i sexualitat en les persones amb discapacitat”. La jornada, que tindrà lloc el divendres 6 de març de 9.15 a 14 h al Centre Cívic Pla d’en Boet, s’ha tancat amb la inscripció límit de 125 persones.


 

La Taula d’Accessibilitat està formada per entitats de Mataró que treballen en l’àmbit de la diversitat funcional i pel Servei de Benestar Social de l’Ajuntament. Un dels objectius d’aquesta és abordar les relacions afectives i sexuals del col·lectiu dels discapacitats a tres nivells: el personal, el familiar i el professional.

 

La jornada començarà a les 10 h, després del lliurament de documentació, amb la benvinguda de la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz; tot seguit hi haurà la presentació de la Taula d’Accessibilitat, a càrrec d’un dels seus membres.

 

El programa segueix amb, a les 10.30 h, la xerrada “Abordatge de la sexoafectivitat de persones amb necessitat de suport” a càrrec de la psicòloga i sexòloga de l’entitat ASPANIN i de la Federació catalana d’associacions de persones amb discapacitat intel·lectual, Gemma Delofeu. I després de la pausa-cafè, a les 12 h, la psicòloga i psicoterapeuta familiar de la unitat de sexualitat i reproducció assistida de l’Institut Guttmann, Anna Gilabert, oferirà la xerrada “La sexualitat en el context de la discapacitat d’origen neurològic”. Després hi haurà el torn obert de paraules i a les 13.30 h es clourà la jornada.

 

La jornada “Relacions afectives i sexualitat en les persones amb discapacitat” compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Institut Guttmann i la participació d’AGIM (Entitat de persones amb discapacitat física), Associació Asperger del Maresme, AFAM (Associació Familiars Alzheimer del Maresme), AFAMMMA (Associació de Familiars de Malalts Mentals del Maresme), AMIBA.CAT (Associació de discapacitats), Associació Parkinson Maresme, CEE les Aigües, Centre de Formació i Prevenció, Centre de Persones Sordes del Maresme a Mataró, Creu Roja, Esplai Rabadà, Fundació El Maresme, Fundació Suport, Llars Pla d’en Boet – Fundació Llars Amistat Cheshire, ONCE i SIL Mataró de Fundació ECOM.