Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en el Festival Laietania

Escoltar

Mataró participa en el Festival Laietania

Durant tot el mes de juny es mostrarà el passat iberoromà de diferents poblacions del Maresme a través d’un gran ventall d’activitats

La cultura iberoromana i el seu llegat es pot gaudir durant tot el mes de juny en diferents poblacions maresmenques i Badalona en la cinquena edició del Festival Laietania. Mataró hi participa amb diferents activitats que mostren el passat romà de la ciutat.


 

El V Festival Laietania presenta un programa amb un gran ventall d’activitats com visites guiades, exposicions, conferències, espectacles teatralitzats, tallers per a diferents públics, recreacions històriques i gastronomia a les poblacions d’Arenys de Mar, Vilassar de Dalt, Premià de Dalt, Premià de Mar, Argentona, Mataró i Badalona. L’objectiu del festival és ser un espai de divulgació del passat iberoromà de la zona. En aquest sentit, també s’hi emmarca la XVIII Fira Iberoromana de Cabrera de Mar que s’ha celebrat del 29 al 31 de maig.

 

A Mataró, les activitats comencen el dissabte 14 de juny amb “Els enigmes de la Venus”, activitat que permetrà conèixer com era la ciutat romana d’Iluro i com vivien els seus habitants a través de la Venus d’Iluro. Diumenge 17 de juny es proposa un recorregut històric pel passat romà de Mataró visitant l’exposició “Iluro, ciutat romana” del Museu de Mataró i dissabte 20 de juny hi ha una visita a “La vil·la romana dels Caputxins”; el passeig per la ciutat “Salve Iluro, la ciutat romana a través dels sentits” i la visita guiada a la Vil·la romana de Torre Llauder.

 

La visita a Torre Llauder es repetirà el diumenge 21 de juny però d’una manera més lúdica i divertida, així es recorreran les restes de la vil·la amb actors que teatralitzaran el passeig pel clos arqueològic.

 

Totes les activitats són gratuïtes.

 

El festival i la fira estan organitzats per tots els ajuntaments participants i coordinats pel Consorci de Promoció Turística costa del Maresme, Costa Barcelona i Tanit didàctica i difusió cultural amb el suport de la Diputació de Barcelona. Hi participen: Departament de Turisme de Badalona; Fundació Burriac; Museu de Badalona; Museu de Mataró; Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, Museu de l’Estampació de Premià de Mar; Museu de Premià de Dalt; Museu Marès de la Punta d’Arenys de Mar i SEMPRE Argentona.