Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró rebrà una delegació del Marroc per intercanviar experiències sobre les polítiques d’igualtat de gènere

Escoltar

Mataró rebrà una delegació del Marroc per intercanviar experiències sobre les polítiques d’igualtat de gènere

La visita forma part d’unes jornades de treball promogudes pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Mataró serà el municipi que el proper dilluns 9 de març acollirà la II Trobada entre actors locals sobre les polítiques d’igualtat de gènere a Catalunya i al Nord del Marroc. Aquesta trobada s’emmarca dins les actuacions que es promouen en el si del grup de treball del Marroc de la Comissió de Codesenvolupament del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament del qual en forma part l’Ajuntament de Mataró. La trobada també es vincula a l’entorn del Dia Internacional de les Dones.


 

Així, del 6 a l’11 de març una delegació del Marroc participarà en una sèrie de visites d’estudi i intercanvi als municipis que participen del projecte: Gavà, El Prat del Llobregat, Vilafranca del Penedès, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Mataró, amb l’objectiu de promoure la cooperació tècnica tenint en compte el factor del codesenvolupament, implicant els col·lectius d’origen marroquí residents a Catalunya.  

 

La trobada promou l’encontre entre el teixit associatiu local català i els col·lectius d’origen marroquí entorn de les qüestions de paritat i igualtat d’oportunitats i la possibilitat de dotar d’eines pràctiques als actors marroquins per a la implementació, seguiment i avaluació de les polítiques locals d’igualtat i dels plans d’igualtat.

 

La delegació, que està formada per representants d’associacions de defensa dels drets de les dones al Marroc i representants del Consell Regional de Tànger-Tetuan, visitarà Mataró el proper dilluns 9 de març per conèixer de prop la implementació del II Pla d’Igualtat de gènere per a la ciutadania de Mataró 2013-2016. La trobada també inclourà una taula rodona on es presentarà les bones pràctiques del teixit associatiu de Mataró així com una visita a la Biblioteca Antoni Comas. També en la seva estada a Mataró, la delegació mantindrà contactes amb el regidor de Participació i Ciutadania, Joaquim Fernàndez, i la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz.

 

Tanmateix, es realitzarà una trobada amb les membres de l’Associació Dóna’t un impuls per intercanviar experiències, debatre entorn de la situació de les dones empresàries a Catalunya i al Marroc i generar possibles sinèrgies.

 

En els altres municipis, les visitants participaran en diferents trobades amb associacions i entitats, ponències, taules rodones i tallers de treball i el dimarts 10 de març tindrà lloc la jornada de treball conjunta entre els municipis catalans participants i la delegació del Marroc a Vilafranca del Penedès.