Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró torna a caminar per l’Alzheimer

Escoltar

Mataró torna a caminar per l’Alzheimer

La caminada serà diumenge 4 d’octubre a les 8 h a l’Ermita de Sant Simó

El proper diumenge 4 d’octubre tindrà lloc la vuitena edició de “Mataró Camina per l’Alzheimer”. La caminada és una marxa destinada a conscienciar i sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia degenerativa.

 

El regidor d’Esports, Josep M. Font, ha estat acompanyat a la presentació per la presidenta honorífica de l’Associació Familiars Alzheimer Maresme (AFAM), Ascensió Miró; la presidenta de l’AFAM, M. Àngels Fradera; el responsable del traçat i recorreguts i membre de la colla Pocs i Bons, Ramon Hurtado; i del també responsable del traçat i recorreguts i membre de la Colla Maimakansu, Miquel Àngel Vadell.

 

La caminada solidària s’organitza amb l’objectiu de recaptar fons per a aquelles famílies amb menys recursos que pateixen directament o indirecta els efectes de l’Alzheimer. L’any passat es van recollir 28.400 €.

 

La sortida es farà a l’Ermita de Sant Simó a les 8 h (es poden fer dos recorreguts diferents) i com a novetat d’aquesta edició finalitzarà, aproximadament a les 13 h, al Nou Parc Central i no a la plaça de Santa Anna. A l’arribada se servirà l’esmorzar que tradicionalment tenia lloc a Sant Miquel de Mata.

 

“Mataró Camina per l’Alzheimer” està organitzada per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer Maresme (AFAM) i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i moltes entitats de la ciutat. L’organització espera arribar aquest any a la xifra de 5.000 inscrits.

 

 

Inscripcions i xerrada informativa

 

Les inscripcions es poden fer per Internet i transferència bancària al següent número de compte de la Caixa: 2100 3132 66 2200114954, o bé al Centre de Dia Terapèutic de l’AFAM de 16 a 19 h (carrer de Carlemany, 10), a l’Escola Cor de Maria (La Riera, 58) i a la botiga Intersport Ronda 43 de 10.30 a 13 h i de 16.30 a 20 h (ronda de Barceló, 43). També es podran fer a l’estand que instal·larà l’AFAM aquest dissabte 26 de setembre, de 10 a 20 h, a la plaça de Santa Anna.

 

L’AFAM posa a la venda, com cada any, el cava de Juvé i Camps commemoratiu de la caminada i la plaça per a col·leccionistes, al preu de 8 € l’ampolla. També es podrà adquirir a l’estand de la plaça de Santa Anna.

 

Dijous 1 d’octubre voluntaris i organitzadors de la caminada faran una xerrada informativa sobre les novetats d’aquesta edició a la botiga Intersport Ronda 43 a les 19 h.

 

 

Dos recorreguts diferents

 

Recorregut A (14,5 km): la sortida serà a l’Ermita de Sant Simó de Mataró de 8  a 9 h. Passant pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, cim de Can Bruguera i Nou Parc Central, arribada sobre les 13 h aproximadament.

 

Recorregut B (10,5 km): la sortida serà a l’Ermita de Sant Simó de Mataró de 8 a 9 h. Passant pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata i Nou Parc Central, arribada a la sobre les 12 h aproximadament.

 

Recorregut 0: per a aquelles persones que volen fer un donatiu sense caminar.

 

Cal dur posada la samarreta de la caminada durant el transcurs de la mateixa, i portar roba i calçat adequat.