Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 300 alumnes reflexionen sobre l’art contemporani amb el projecte Zona Intrusa 8

Escoltar

Més de 300 alumnes reflexionen sobre l’art contemporani amb el projecte Zona Intrusa 8

Entre el 19 de gener i el 13 de març cinc centres de secundària treballaran amb cinc artistes

La vuitena edició del projecte Zona Intrusa porta el nom de “L’habitació pròpia” i està comissariada per Andrea Aguado. Del 19 de gener al 13 de març més de 300 alumnes de cinc centres educatius de secundària de Mataró reflexionaran al voltant de l’art contemporani per produir un espai crític de coneixement i experimentació. Zona Intrusa és un projecte a tres bandes: art, educació i territori.


 

La proposta d’enguany és que els estudiants, a través de les línies de treball que es defineixin en cada taller, focalitzin l’atenció en la idea del lloc propi, ja sigui real o imaginat, de forma que amb aquest exercici es treballin els processos de construcció d’un lloc propi i de recolliment, així com les relacions entre aquest lloc particular i els espais comuns.

 

Tot això ho faran a partir de l’element intrús que durant uns dies s’instal·larà al pati de l’institut. L’element intrús d’aquesta edició és una peça de Joan Bennàssar Cerdà, “Futuro Memories: Lost Soul. 2014”, d’una reproducció a escala de “Futuro House” (Matti Suronnen, 1965), un prototip d’habitatge mínim transportable, ideat per implementar-se a qualsevol lloc.

 

La novetat d’enguany és que cada centre treballarà amb un artista diferent a partir del que l’element intrús li transmeti. Els artistes que participen al Zona Intrusa 8 són Raül Roncero, que treballarà amb els alumnes de l’Escola Freta; Jordi Colomer a l’Institut Laia l’Arquera; Antonio Comas a l’Institut Miquel Biada; Javier Peñafiel a l’Institut Alexandre Satorras i Luiz Simoes a l’Escola Pia Santa Anna.

 

El resultat del que els alumnes i artistes treballin als centres educatius s’exposarà durant els mesos de maig i juny al M|A|C espai de Can Palauet.

 

Zona Intrusa és una iniciativa i producció del M|A|C que forma part de la Xarxa de Centres d’Art Contemporani de Catalunya.