Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 70 gegants, gegantons i capgrossos es donen cita avui a La Gegantada de Les Santes

Escoltar

Més de 70 gegants, gegantons i capgrossos es donen cita avui a La Gegantada de Les Santes

Les colles protagonitzen tres cercaviles simultànies que es troben a la plaça de Santa Anna

Més de 70 gegants, gegantes, gegantons i capgrossos de Mataró, de prop de 40 colles, participen aquesta tarda a La Gegantada de Les Santes. Les colles sortiran a partir de les 18.30 h des de tres punts de la ciutat en cercaviles simultànies que arribaran a la plaça de Santa Anna, on seran rebudes per la Família Robafaves i els Nans.

 

La d’aquest any serà la 16a Gegantada, que està organitzat per la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró i l’Ajuntament. La Gegantada és el primer acte de Les Santes on es pot veure la Família Robafaves.

 

Els tres punts de sortida dels diferents recorreguts seran la plaça d’Occitània, el Parc Central (Espai Firal) i la plaça de l’Havana. Cadascuna de les cercaviles anirà acompanyada de la música de les respectives colles.

 

 

Recorreguts de les cercaviles

 

Colles del nord: Espai Firal (parc Central), passeig de la Ciutadania, plaça d’Espanya, carrer del Parc, Caminet de les Vinyes, Muralla del Tigre, Muralla de Sant Llorenç, plaça de Santa Anna.

 

Colles de l’est: plaça de l’Havana, carrer de Sant Pelegrí, baixada de les Espenyes, carrer de Can Xammar, carrer de Sant Cristòfor, plaça de la Peixateria, carrer de Barcelona, plaça de Santa Anna.

 

Colles de l’oest: plaça d’Occitània, carrer de Pompeu Fabra, carrer de Miquel Biada, carrer de Sant Benet, plaça de les Tereses, carrer de Santa Teresa, plaça de Santa Anna.

 

A les 19.15 h la Família Robafaves (el gegant Robafaves, la Geganta, la Toneta i en Maneló) i els Nans sortiran de l’Ajuntament per esperar l’arribada de la resta de gegants i capgrossos a la plaça de Santa Anna. Un cop arribats tots els participants tindrà lloc el ball de benvinguda de la Família Robafaves i els Nans. Després, hi haurà un segon ball conjunt de totes les colles amb música interpretada per la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró. Per acabar l’acte, els participants a la Gegantada s’acomiadaran a ritme del “Passi-ho bé”, a càrrec dels flabiolaires de la Família Robafaves.

 

Abans de marxar, cada grup de colles rebrà una bandera de Mataró. Els tres abanderats encapçalaran les respectives cercaviles de tornada, amb l’encomana de portar-la als barris per anunciar l’inici de la Festa Major de Les Santes.