Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mostra d’entitats, portes obertes a les residències i altres activitats a l’entorn del dia internacional de la gent gran

Escoltar

Mostra d’entitats, portes obertes a les residències i altres activitats a l’entorn del dia internacional de la gent gran

Els primers actes tenen lloc dijous 1 d’octubre

Mataró programa a partir de demà diferents actes i propostes a l’entorn del Dia internacional de la gent gran, que se celebra l’1 d’octubre, amb la 3a Mostra d’entitats de la gent gran i les Jornades de portes obertes a les residències com a plats forts.

 

La Diada de germanor 2015 “Mou-te del Cor al Cos” obre el ventall de propostes. Tindrà lloc demà dijous 1 i està adreçada als usuaris dels grups d’activitat fisica per a la gent gran que s’organitzen des de la Direcció d’Esports de l’Ajuntament. Tindrà lloc de 9.15 h a 12 h a Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i inclourà unes jornades atlètiques i una masterclass de biodansa.

 

També dijous 1, a les 18 h a la Sala d’actes de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32) tindrà lloc la lectura del Manifest de la gent gran, seguit d’un recital poètic. L’acte, organitzat pel Consell Municipal de la Gent Gran, estarà presidit pel regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo.

 

 

3a Mostra d’entitats de la gent gran de Mataró

 

Dissabte 3 d’octubre la plaça de Santa Anna acollirà la 3a Mostra d’entitats de la gent gran de Mataró. La proposta, que se celebra cada dos anys i està organitzada per l’Ajuntament i el Consell Municipal de la Gent Gran, vol donar a conèixer la tasca que duen a terme les entitats i associacions de gent gran de la ciutat i facilitar l’intercanvi i contacte entre aquests col·lectius.

 

Aquest any hi participen 35 entitats, organitzacions i centres residencials. De les 11 a les 20 h s’han programat diferents exhibicions (tai-txi, country, sevillanes) i tallers (de memòria, d’escacs, de Rummikub, de les emocions, de manualitats, d’habilitats adreçades a cuidadors, etc.), tant a l’escenari central com als diferents estands.

 

 

Jornades de portes obertes i Ruta d’aparadors

 

Les residències i centres de dia per a gent gran de Mataró programen un any més, del 5 al 31 d’octubre, unes Jornades de portes obertes per donar a conèixer les seves instal·lacions i els serveis que ofereixen. Hi participen 14 equipaments, que han programat visites guiades, xerrades i altres activitats participatives durant les jornades.

 

Coincidint amb les portes obertes, 35 establiments de la ciutat han cedit els seus aparadors per exposar les creacions artístiques que fan els usuaris i usuàries de les residències i centres de dia. La ruta d’aparadors està organitzada per l’Ajuntament, les residències i centres de dia participants, la Unió de Botiguers de Mataró. La visita als aparadors decorats està oberta a tothom i dóna la possibilitat de participar en el sorteig d’un obsequi. Cal visitar un mínim de 10 aparadors, emplenar una butlleta amb els segells dels establiments i dipositar-la a les urnes situades als casals de gent gran fins al 6 de novembre. El sorteig del premi es farà el 13 de novembre.

 

A part de les activitats al voltant del Dia internacional de la gent gran, el dimarts 6 d’octubre comença a Mataró el 14è Cicle d’activitats formatives per la gent gran. Fins al mes de juny, el cicle programa xerrades divulgatives sobre qüestions d’interès o que preocupen a la gent gran, els seus familiars i les persones cuidadores.