Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per gaudir de les activitats nàutiques gratuïtes de la 4a Festa al Port

Escoltar

Obertes les inscripcions per gaudir de les activitats nàutiques gratuïtes de la 4a Festa al Port

El Port acollirà unes 70 activitats i oferirà 4 hores de pàrquing als assistents

El cap de setmana del 13 i 14 de juny tindrà lloc la quarta edició de la Festa al Port, que organitza l’Ajuntament i el Port de Mataró amb el suport de la Unió de Botiguers, Blaumar, Bricbarca, l’escola de vela Sailability Catalunya, Capgrossos, Viu la Vela i el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme.


Es tracta de dos jornades per conèixer a fons les activitats nàutiques que es fan al Port de Mataró: sortides en golondrina i catamarà, tastets de vela, caiac i rem, passeig en llaüt...i activitats per a tota la família, com el mercat mariner, el flowshop port (una oferta comercial amb preus especials), activitats infantils, gastronomia, música i copes.

En aquesta edició s’ofereixen 70 activitats al llarg de tot el cap de setmana, a les quals hi podran participar 2.442 persones, a més de diferents propostes d’oci, comerç, gastronomia i música. Les activitats són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament trucant al 010 o a través del minisite de la Festa al Port.

 

 

Llaüt, catamarà, vela, caiac

 

Es podran fer sortides amb el llaüt Sant Ramon, un dels vaixells de vela llatina més antics de la Mediterrània, o gaudir en família d’una sortida en un catamarà de 30 metres d’eslora (per a 250 persones) que diumenge realitzarà 6 sortides per a un total 1.500 persones. Les sortides amb aquesta embarcació, que es diu DofiJet Quatre, no necessiten inscripció prèvia, però s’haurà de recollir el tiquet gratuït al punt d’informació.

 

També es podrà gaudir d’un tastet de vela, caiac o rem o tenir l’oportunitat de navegar en un vaixell de regates de 8metres. 

 

L’oferta del cap de setmana festiu es complementa amb diferents propostes i activitats, com el Mercat Mariner de productes artesans relacionats amb el mar i cercaviles, música i espectacles infantils; el Flowshop Port, una de les novetats, organitzat per Unió de Botiguers de Mataró, que tindrà lloc el diumenge, un “Market” del comerç de Mataró: amb Moda – Complements – Llar – Serveis – Cosmètica – Alimentació – FoodTrucks – Joguines.

 

A la part baixa del Port de Mataró hi haurà l’espai d’atraccions amb inflables, barquetes i llits elàstics per als infants.

 

A més de l’oferta habitual d’oci nocturn del Port, enguany hi ha previst un tast de música i copes  entre les 19 h i la mitjanit, organitzat pel Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.

 

Una altra de les novetats d’enguany serà la celebració al Port del Dia Mundial de teixir en públic. L’activitat que es realitzarà el dissabte, de 16h  a 21 h, està impulsada des de Can Marfà, el nou equipament del Museu de Mataró dedicat al gènere de punt, que col·labora amb el grup mataroní  IluroCraft organitzant aquesta trobada anual. En aquesta ocasió es convida als afeccionats a teixir punt de mitja o ganxet a teixir una yarn bombing (instal·lació tèxtil) que tindrà com a leit motiv un fons marí per cobrir una tanca del port. La instal·lació tèxtil romandrà durant uns dies.

  

Es podrà aparcar al Port de Mataró durant 4 hores de manera gratuïta, caldrà però recollir el val de descompte al punt d’informació situat a l’entrada principal del recinte portuari.