Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA treballa en els enderrocs de les naus on s’ubicarà la Casa de la Cultura Popular

Escoltar

PUMSA treballa en els enderrocs de les naus on s’ubicarà la Casa de la Cultura Popular

Operaris retiren ara el fibrociment de la teulada i durant el juny començarà l’enderroc de façanes

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) està treballant en la demolició de les edificacions situades a la cantonada dels carrers de Tetuán i Miquel Biada, on es preveu la reconstrucció de Can Fàbregas i de Caralt per ubicar-hi la Casa de la Cultura Popular.

 

Les obres que es van iniciar a finals d’abril amb els desviaments de serveis necessari per poder enderrocar, continuen ara amb el desmuntatge de les cobertes de fibrociment i les ceràmiques i posteriorment s’enderrocaran els forjats i les façanes.

 

En concret, s’enderrocaran les construccions situades als números 1 i 5 del carrer de Tetuán. PUMSA ha adjudicat els treballs de demolició a l’empresa Construcciones Deco, S.A. per un import de 94.117,70 euros, IVA exclòs. Les obres, previstes al projecte d’urbanització del sector, tindran una durada aproximada de tres mesos. 

 

Els enderrocs són la primera fase per poder disposar del solar que ha de contenir el nou equipament de la Casa de la Cultura Popular. Prèviament, els terrenys han obtingut la qualificació de sòl per a equipaments municipals d’acord amb la modificació del Pla general d’Ordenació per als Entorns del carrer de Miquel Biada, document que la Generalitat va aprovar definitivament el passat gener.

 

En relació a les afectacions al trànsit, quan comenci l’enderroc de les façanes està previst afectar un carril del carrer de Miquel Biada i part de la zona blava del carrer de Tetuán.

 

 

Reconstrucció de Can Fàbregas i de Caralt

 

El Ple de l’Ajuntament va aprovar al juliol de 2014 l’avantprojecte de la Casa de la Cultura Popular de Mataró. PUMSA treballa en aquests moments en la redacció del projecte executiu, que suposarà la reconstrucció del conjunt catalogat de la fàbrica “Fàbregas i de Caralt”. El Ple de l’Ajuntament del 7 de març de 2013 va declarar d’interès social per a la ciutat destinar l’antiga farinera del segle XIX a equipament municipal.

 

L’equipament neix amb l’objectiu de promoure i divulgar el patrimoni cultural popular de Mataró en general i de la Festa Major de Les Santes en particular. Allotjarà els gegants i altres figures festives de la ciutat.

 

A més de la reconstrucció de l’edifici pròpiament de la nau de Can Fàbregas i de Caralt, els dos edicles i la xemeneia, es preveu una nova edificació de planta baixa annexa, que complementa i augmenta la superfície disponible de l’equipament, i el nucli general d’accessos.