Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obren les bases del XVI Premi de Narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

Escoltar

S’obren les bases del XVI Premi de Narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

El certamen està dotat en 2.500 € i s’editaran 1.500 exemplars de l’obra guanyadora

Ja s’han obert les bases per a la 16a edició del Premi de Narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró. El concurs està organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Xarxa de Biblioteques de Mataró i la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia i està dotat en 2.500 €.


 

Poden participar majors de 16 anys que no hagin resultat guanyadors de les darreres 4 edicions. La temàtica, sempre lligada a la ciència-ficció, és lliure i el relat ha de tenir una extensió entre 150 i 200 pàgines.

 

Els treballs concursants s’han de presentar a les oficines de la Direcció de Cultura entre els dies 18 i 22 de maig del 2016. El jurat està format per membres de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia i membres del grup organitzador de les Trobades de Ciència-Ficció a Mataró. El veredicte es donarà a conèixer abans del 26 de setembre del 2016.

 

La Direcció de Cultura acordarà l’edició de la novel·la premiada a la col·lecció de Ciència - Ficció de Pagès editors amb una tirada inicial de 1.500 exemplars.

 

 

Un premi dedicat a Pedrolo

 

El passat mes de juny es van complir 25 anys de la mort de Manuel de Pedrolo, un dels escriptors més prolífics de la literatura catalana del segle XX però que també va destacar pel seu compromís polític en defensa de la llengua i dels Països Catalans. La seva obra més llegida és 'Mecanoscrit del segon origen', de la qual se n’ha estrenat recentment l’adaptació cinematogràfica. L’autor va ser distingit amb diversos premis literaris i el 1979 va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. 

 

Els orígens del Premi de Narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró s’han de buscar cap a mitjans de la dècada dels 90, quan es va organitzar una exposició sobre les 100 novel·les més conegudes d’aquest gènere. L’exposició va anar molt bé i a partir d’aquest fet es van fer a Mataró algunes jornades de ciència-ficció.

 

L’any 1997 va tenir lloc a Mataró l’HispaCon (Congreso Nacional de Fantasía y Ciencia Ficción) i els convidats d’honor van ser Orson Scout Card, Carlos Giménez i Alfonso Font, amb gran èxit de públic. La idea de fer un concurs literari va sorgir pels volts d’aquesta data, i el nom de Manuel de Pedrolo es va pensar en honor a l’autor català que havia conreat el gènere en diverses novel·les. Anys després es va convidar la filla d’aquest autor al lliurament del premi.