Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició a l’Ateneu de la Fundació Iluro reuneix 40 gegants de Mataró

Escoltar

Una exposició a l’Ateneu de la Fundació Iluro reuneix 40 gegants de Mataró

La mostra commemora el 15è aniversari de la Coordinadora de Colles Geganteres de la ciutat

El proper divendres 6 de febrer s’inaugura l’exposició “Gegants de Mataró” per commemorar el 15è aniversari de la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró i el 25è aniversari de la Colla Gegantera d’Iluro (membre fundadora de la Coordinadora). Fins al 8 de març a les sales d’exposicions de l’Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera, 92) es podran veure prop d’una quarantena de gegants, gegantons i capgrossos de la ciutat i conèixer la història de cada un d’ells.




La Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró aplega una cinquantena de figures de la ciutat d’escoles bressol, escoles de primària, associacions de veïns i entitats diverses. A l’exposició, a més de veure els gegants in situ es podran veure fotos i vídeos de les sortides que la coordinadora ha fet durant aquests anys i comptarà amb un mapa de la ciutat que ubica cada gegant en el seu espai de procedència.




Durant el mes que dura l’exposició hi haurà activitats paral•leles com ara els concerts vermuts que es faran els diumenges a les 12 h del migdia i activitats infantils i familiars dissabtes a la tarda. Per exemple es farà una xerrada de com construir una gralla, una mostra d’instruments tradicionals, un taller per pintar el gegant preferit i una hora del conte, entre d’altres.




Més de 2.300 escolars, de 13 escoles diferents, assistiran a les visites guiades exclusives que es faran durant els dies que l’exposició estigui en funcionament.




La mostra és possible gràcies a la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró, els propietaris particulars dels gegants, l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Iluro, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.




La inauguració de l’exposició del 6 de febrer començarà amb una cercavila prèvia a càrrec de la Família Robafaves des de l’Ajuntament fins a la Fundació Iluro.