Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició mostra l’evolució de la roba interior en els darrers dos segles

Escoltar

Una exposició mostra l’evolució de la roba interior en els darrers dos segles

La mostra “Intimitats. La roba interior del segle XIX al XXI” es podrà veure a Can Marfà fins al 10 d’octubre

Un viatge pel món de la roba interior des del segle XIX fins al XXI és el que es podrà veure a partir del 20 de juny a Can Marfà. En l’exposició es mostren un centenar de peces quotidianes femenines i masculines que fan patent l’evolució de la societat en tots els aspectes al llarg de dos segles. La inauguració serà a les 19.30 h.


 

L’exposició “Intimitats. La roba interior del segle XIX al XXI” recorre dos segles de la història a través de l’evolució que ha anat patint la roba interior i amb la seva observació es respon als perquès s’utilitza la roba interior; l’evolució que ha sofert en els darrers 200 anys en el seu patronatge, tipus de teixits, confecció, tot remarcant com aquesta evolució s’ha produït d’acord amb els progressius avenços tecnològics; i la influència tan notable que el món de les idees, de la religió, del sistema de valors i de la moral té i es manifesta en el disseny de la roba interior, així com en la manera de concebre els rols dels gèneres masculí i femení.

 

Els continguts de la mostra s’han estructurat en sis espais i/o àmbits que corresponen a sis èpoques, definides conceptualment dins de períodes, limitats per anys que són només

indicatius i no s’han d’entendre com a dates exactes: La intimitat augmentada (1800 – 1880; La intimitat encotillada (1880-1914); La intimitat al descobert (1914-1940); La intimitat exuberant censurada (1940-1960); La intimitat alliberada (1960-1990); i La intimitat exhibida (1990-2015).

 

“Intimitats” també incorpora embolcalls i elements gràfics relacionats amb la roba interior, així com un ampli recull d’imatges que es poden veure en format digital a través de diverses pantalles. Les peces procedeixen dels propis fons del Museu de Badalona, del Museu Tomàs Balvey de Cardedeu i de col·leccions particulars.

 

Com a activitats complementàries s’ha organitzat una visita guiada, el proper 9 de juliol a les 19 h, a càrrec d’una de les comissàries de l’exposició, Núria Sadurní. També s’ha previst, en una data encara no concretada, un taller infantil de disseny de roba interior.

 

L’exposició, organitzada l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona i el Museu de Badalona i produïda conjuntament amb la Diputació de Barcelona, és itinerant i es podrà veure a Mataró fins al 10 d’octubre.