Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una quarantena d’universitaris participen a les campanyes d’excavacions a Torre Llauder

Escoltar

Una quarantena d’universitaris participen a les campanyes d’excavacions a Torre Llauder

Alumnes de la UAB, la UB i la UdG excaven el peristil de la vil·la romanaUn total de 43 alumnes universitaris de 3r i 4t del grau d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat de Girona (UdG) participen aquest estiu en tres campanyes d’excavació a la vil·la romana de Torre Llauder. Aquestes formen part del projecte de recerca quadriennal (2014-2017): “Arquitectura domèstica senyorial a la costa central de la Laietània romana. Centres urbans i territori, de la República a l’Imperi (Els exemples de Torre Llauder, Iluro i Ca l’Arnau)”, que s’han realitzat durant els mesos de juny i juliol.


 

El promotor del projecte de recerca és l’Ajuntament de Mataró, està subvencionat per la Generalitat de Catalunya i està dirigit pels arqueòlegs Joaquim Garcia Roselló i Vanessa Muñoz Rufo.

 

Les dues primeres campanyes han estat camps de pràctiques per a estudiants universitaris de la UAB i la UB, amb les quals l’Ajuntament té convenis marc de col·laboració. La primera campanya s’ha portat a terme de l’1 al 12 de juny i ha estat un camp de pràctiques amb alumnes de la UAB. La segona campanya, del 22 de juny al 3 de juliol, ha estat amb alumnes de la UB. La coordinació dels treballs han anat a càrrec dels directors de les excavacions i de professors universitaris.

 

La zona del jaciment arqueològic excavada ha estat el segon pati –peristil- de la vil·la. S’ha completat la localització del porxo del peristil, excavat parcialment l’any 2014, i s’ha iniciat l’excavació de l’espai central obert del peristil.

 

La tercera i darrera campanya es va iniciar el dia 12 de juliol i finalitzarà el 27 del mateix mes. Per efectuar aquesta campanya s’han seleccionat 14 estudiants de les universitats UAB, UB i UdG. Durant aquesta campanya s’acabarà d’excavar un ampli sector del peristil 2.

 

A finals d’any es lliurarà la memòria bianual (2014-2015) dels resultats del projecte de recerca.