Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xènia Sola mostra Les Santes a través dels seus protagonistes

Escoltar

Xènia Sola mostra Les Santes a través dels seus protagonistes

L’exposició fotogràfica “Consumidors de Santes” s’inaugura el 3 de juliol a l’Ateneu de la Fundació Iluro

L’alcalde, David Bote i el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, inauguraran el proper divendres 3 de juliol a les 19.30 h l’exposició “Consumidors de Santes” de Xènia Sola, que esdevé una radiografia de Les Santes 2014 a través dels seus protagonistes, els consumidors de la Festa Major. La mostra es podrà veure al primer pis de l’Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera, 92) fins al 29 de juliol.




A “Consumidors de Santes” la fotògrafa mataronina retrata els diferents perfils que consumeixen Les Santes a través de més de 150 instantànies. Ho ha fet fugint dels recursos visuals habituals. Especialitzada en reportatge documental i en fotografia de moda, Xènia Sola ha optat per tècniques que s’acosten al moviment fotogràfic de l’street style per captar -amb una mirada fresca a la vegada que directe- els diferents estils de la gent del carrer. Amb aquesta filosofia i acompanyada de l’experiència adquirida als mitjans locals, la fotògrafa ha posat la gent directament davant l’objectiu, sense filtres ni acompanyaments.




L’exposició està distribuïda en 9 blocs de 18 fotografies a color, de 60 x 40 cm. Cada bloc tracta un tema diferent: la Travessa nedant al port, el Desvetllament Bellugós, l’Escapada a Negra Nit, La Ruixada, Les Dissantes, l’Esquitxada de Colors, La Passada, La Missa de Les Santes i la Cursa Popular de Les Santes.




Al fulletó i en un espai de l’exposició hi haurà un codi QR que enllaçarà amb el web de la fotògrafa i d’aquesta manera els usuaris podran buscar si surten a les fotografies.






Xènia Sola



Nascuda a Mataró l’any 1985, Xènia Sola es dedica professionalment a la fotografia des del 2006, com a fotògrafa de premsa i com a fotògrafa d’espectacles freelance. Des de 2010 també exerceix la docència en aquest camp.



Especialitzada en reportatge documental i en fotografia de moda, Sola opta per tècniques que s’acosten al moviment fotogràfic de l’street style, que capdavanters com The Sartorialist i, posteriorment les grans publicacions de moda i tendències, han fet servir per captar els estils de la gent del carrer.



L’exposició és una producció de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració de la Fundació Iluro.