Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aclariments en relació al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD)

Escoltar

Aclariments en relació al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD)

L’Ajuntament de Mataró fa els següents aclariments en relació al futur del servei de recollida i acollida d’animals de Mataró:


 

La Llei 30/2007 de Contractes del Sector Públic estableix que dos mesos abans de la finalització d’un contracte se n’informi a l’empresa contractant. Tot i això, un mes abans del termini establert per llei, l’Ajuntament i la SPAM van mantenir una reunió, el passat 14 de desembre, en la qual se’ls va informar de la impossibilitat de prorrogar el contracte vigent. En la reunió es va  deixar oberta la possibilitat que la SPAM gestioni les colònies de gats, una vegada l’entitat presenti l’informe de gestió sobre aquestes, i que s’habiliti una nova gatera a Cal Pilé. El proper 14 de gener està prevista una altra reunió.

 

L’Ajuntament està negociant amb el Consell Comarcal del Maresme el conveni per a la gestió del servei municipal de recollida i acollida d’animals domèstics i les condicions del servei veterinari 24 hores els 365 dies de l’any. Aquest centre té l’experiència i capacitat per acollir els animals provinents de Mataró i assegurar-los una estada adequada (alimentació, higiene i assistència veterinària).

 

L’Ajuntament amb el canvi de gestió vol seguir donant un servei de qualitat en l’atenció dels animals i alhora gestionar amb eficàcia els recursos municipals.

 

Per incentivar l’adopció d’animals, l’Ajuntament bonificarà els dos primers anys el 100 % de la taxa de tinença d’animals a les persones que n’adoptin un en els centres d’acollida municipal o comarcal.

 

 

Antecedents

 

El consistori va adjudicar a la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) el servei de la gossera municipal el 25 de març de 2010 per un termini de 6 anys amb la possibilitat de pròrroga. El contracte, per tant, finalitza el proper mes de març i la possibilitat de poder-lo allargar fa necessari adequar les instal·lacions per atendre els animals en òptimes condicions.

 

Les instal·lacions de la gossera municipal no reuneixen en aquests moments totes les condicions òptimes per als treballadors ni poden garantir una bona atenció als animals allotjats (gats i gossos). L’Ajuntament no pot prorrogar un contracte amb una empresa si les instal·lacions que han d’oferir el servei no són les adequades. La millora de les instal·lacions i adequar-les a la normativa vigent tindrien un cost al voltant dels 500.000 €.

 

L’Ajuntament de Mataró va construir el 2000 un refugi per a l’acollida d’animals situat a Cal Pilé que va cedir a la Societat Protectora d’Animals de Mataró-SPAM. En aquest espai l’entitat podrà continuar amb la seva tasca.