Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet mostra els guions il·lustrats de la sèrie La Riera, obra de ‘Deltoro’

Escoltar

Can Palauet mostra els guions il·lustrats de la sèrie La Riera, obra de ‘Deltoro’

El 29 de juny s’inaugura “Sketching La Riera. Guions il·lustrats”, de Toni Rodríguez ‘Deltoro’

El M|A|C Espai de Can Palauet inaugura el proper dimecres 29 de juny la nova producció del M|A|C, “Sketching La Riera. Guions il·lustrats”. Es tracta d’un recull d’il·lustracions d’escenes, personatges i localitzacions realitzades durant el rodatge pel guionista de la sèrie de TV3, Toni Rodríguez ‘Deltoro’, damunt dels guions dels capítols.

 

La sèrie produïda per TV3 La Riera fa unes quantes temporades que trepitja escenaris i carrers de Mataró per rodar les escenes d’exteriors. No només de Mataró, sinó també de les poblacions veïnes. Toni Rodríguez és un dels tècnics de l’equip i aprofita els intervals entre assajos, preses falses, estones de maquillatge o de retocs durant els dies de rodatge per dibuixar llocs, personatges, escenes. I ho fa directament damunt dels guions del capítol rodat, de manera que, després de la immediatesa del dia, ara es converteixen en apunts que evoquen la imatge del capítol pels seguidors de la sèrie.

 

Deltoro no considera aquesta mostra un treball professional ni l’emmarca tampoc en una línia gràfica determinada. Es tracta del resultat d’allò que ha anat sorgint en el dia a dia dels rodatges de la sèrie de TV3 i en el temps que, entre seqüència i seqüència, quedava mentre esperava que arribessin actors o que el set de rodatge estigués a punt. Alguns esbossos els ha acabat de fer o acolorir a la furgoneta durant els trasllats d’un set a un altre o de tornada a Sant Joan Despí. Tots ells són dibuixos ràpids que no pretenen excel·lir tècnicament, sinó que busquen explicar una situació, un espai o un estat d’ànim.

 

“Sketching La Riera. Guions il·lustrats” es podrà visitar fins al 29 de juliol.