Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ball de Diables de Mataró convida el seguici del Carnaval de Solsona a Les Santes

Escoltar

El Ball de Diables de Mataró convida el seguici del Carnaval de Solsona a Les Santes

Les diferents figures solsonines participaran a l’Encesa el dia 23 i del 8 al 28 de juliol estaran exposades a l’Ateneu de la Fundació Iluro

 


El seguici festiu del Carnaval de Solsona és enguany el convidat a participar en la nova edició de l’Encesa, l’acte que des de fa cinc anys el Ball de Diables de Mataró organitza per Les Santes. Enguany, a més de poder veure les diferents figures del carnaval solsoní, aquestes estaran exposades a l’Ateneu de la Fundació Iluro del 8 al 28 de juliol.


 

D’aquesta manera, el Ball de Diables de Mataró continua amb la voluntat de mostrar la cultura, la festa i la tradició del país, com ja ho va fer l’any passat convidant al seguici festiu de l’Arboç.

 

L’Encesa 2016 també vol ser un homenatge al mestre Manuel Casserras i Solé, un dels principals artistes de la imatgeria festiva de Catalunya i autor de les figures del Carnaval de Solsona, que va morir l’abril del 2015.

 

El Carnaval de Solsona és una de les festes carnavalesques més emblemàtiques del país i l’any 1978 va rebre el títol de Festa d’interès turístic nacional. El seu caràcter satíric es veu reflectit en la forma que prenen les figures que formen el seu seguici.

 

Del 8 al 28 de juliol les figures es podran visitar a l’exposició que acull l’Ateneu de la Fundació Iluro. Els visitants podran conèixer Els Gegants Bojos, la Draca i en Tòfol Nano, el Xut i la Vaqueta, el Compte de l’Assaltu, el Pep dels Oriols i l’Olímpic i els Nans.

 

Totes les figures del Carnaval de Solsona participaran en l’Encesa el dia 23 de juliol. L’activitat començarà a les 18.30 h amb la plantada del seguici solsoní a La Riera i continuarà amb el ball parlat del Ball de Diables de Mataró davant l’Ajuntament. Tots junts aniran en cercavila des de l’Ajuntament fins a Can Xammar on faran els balls de lluïment. Acabats els balls, tornaran a l’Ajuntament on els mataronins faran l’encesa de foc que posarà punt i final a l’acte i donarà inici a la programació de Les Santes 2016.