Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle Fet a Mataró convida a entrar a la cuina de creació dels espectacles

Escoltar

El cicle Fet a Mataró convida a entrar a la cuina de creació dels espectacles

Del 27 d’abril al 17 de juliol es podran veure tres assajos oberts i dos espectacles creats a Mataró

El dimecres 27 d’abril comença la segona fase de la programació del primer semestre del cicle Fet a Mataró que fins al 17 de juliol proposa a l’espectador descobrir els processos creatius dels nous espectacles de cinc companyies. Ho farà mostrant tres assajos oberts de treballs en procés i dos espectacles, tots creats a Mataró.

 

Entre aquestes propostes hi ha artistes ja consolidats, al costat de joves creadors. Tots presenten espectacles de diferents disciplines artístiques.

 

El 27 d’abril els espectadors podran gaudir a Can Gassol del procés de treball de “Pluja” el nou treball del clown Guillem Albà i la pianista Clara Peya. Els dos artistes presenten un espectacle poètic i alhora carregat d’humor a través d’un format en el qual el públic rodeja l’escena.

 

L’activitat es traslladarà a Can Palauet on els dies 21 i 22 de maig la companyia Escarlata Circus presenta “CorroC”, una obra-instal·lació sobre les intrigues del cor. És un espectacle de petit format que entra al terreny de les emocions. Fa uns quants anys que la companyia resident a Santa Maria de Palautordera recull pedres en forma de cor. La col·lecció d’aquestes els ha motivat a explicar històries a partir de les pedres. “CorroC”, també s’acompanya d’un Gabinet de Curiositats. Aquests gabinets eren uns espais privats oberts només a visites selectes, plens de mobles amb calaixos i prestatges on s’acumulaven objectes de tota mena, especialment d’origen natural, reunits allà per la seva raresa, curiositat o exotisme. Paral·lelament s’ofereixen visites guiades i tallers.

 

El dia 1 de juliol al Teatre Monumental s’uneixen un dels grans de la dansa del país, Cesc Gelabert, i el dramaturg mataroní Moisès Maicas, que darrerament ha dirigit diferents espectacles que han estat guardonats. A Mataró mostraran un assaig obert del projecte “Escrit en l’aire”, treballat a la capital del Maresme i que s’estrenarà a l’edició d’enguany del Festival Grec de Barcelona. “Escrit en l’aire” neix de la trobada de dos grans creadors: el coreògraf i ballarí Cesc Gelabert i l’escriptor, pintor i director d’escena Valère Novarina.

 

Les dues darreres propostes del cicle tenen accent mataroní. El 9 de juliol a Can Gassol Factea Produccions presentarà un assaig obert comentat del seu nou projecte, “After The End”, de Dennis Kelly. Marc Molina dirigeix aquest thriller psicològic d’un dels autors europeus del moment, amb interpretació de Roser de Castro i Marc Pujol.

 

Tancarà la programació l’espectacle escrit pel jove mataroní Marc Villanueva “El show de happy pollo” que es representarà el 17 de juliol a Can Gassol. Oreig Canela, Jaume Forés i Martina Vilarasau interpreten aquesta comèdia.

 

 

Venda d’entrades

 

Tant les entrades de pagament com les invitacions de tots els espectacles es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h; al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle.