Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El congrés Recuwatt dedica una jornada prèvia a les administracions públiques i als residus municipals

Escoltar

El congrés Recuwatt dedica una jornada prèvia a les administracions públiques i als residus municipals

La trobada del 26 d’octubre compta amb tres blocs de debat

El congrés internacional Recuwatt dedica dimecres 26 d’octubre, a partir de les 15.30 h, una sessió prèvia per tractar íntegrament sobre les administracions públiques i els residus municipals. La trobada, que tindrà lloc al TecnoCampus Mataró-Maresme, comptarà amb tres blocs presentats i moderats per l’advocat Lluís Recoder, exalcalde de Sant Cugat del Vallès i exconseller de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya.

 


La jornada va destinada a responsables polítics i tècnics de les administracions autonòmiques i locals espanyoles, així com a gestors de serveis públics. L’objectiu és centrar i debatre aspectes tan importants com l’aplicació de noves eines fiscals sobre la gestió d’infraestructures que permeten aconseguir els objectius de 2020.

 


Els tres blocs a tractar són: models de recollida dels residus, fiscalitat i polítiques de prevenció i reducció de residus, i la col•laboració público-privada. Experiències com les de Catalunya o País Basc es presentaran i debatran examinant els seus aspectes més rellevants davant els nous reptes que planteja la UE en un context de desenvolupament cap a un model d’Economia Circular.

 


Recuwatt és el congrés internacional de referència del sud d’Europa sobre gestió dels residus, que enguany arriba a la IV edició. La cita ha estat organitzada des dels seus inicis pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, i enguany s’hi han sumat els consorcis del Vallès Oriental i el Vallès Occidental. També participen en l’organització la Fundació Fòrum Ambiental i l’Agència de Residus de Catalunya.