Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Municipal de Benestar Social organitza una jornada sobre la diversitat de l’autonomia personal

Escoltar

El Consell Municipal de Benestar Social organitza una jornada sobre la diversitat de l’autonomia personal

Professionals i entitats debaten sobre els reptes quotidians de les persones amb diversitat funcional

La Taula d’Accessibilitat del Consell Municipal de Benestar Social organitza a Can Marfà Gènere de Punt (passatge de Can Marfà, 1) el proper dimecres 2 de març una jornada sobre “La diversitat de l’autonomia personal”.

 

La jornada té com a objectiu reflexionar i debatre sobre els reptes quotidians de les persones amb diversitat funcional de cara a la seva inclusió social. A la vegada, pretén ser un espai de diàleg i participació al voltant dels serveis, recursos i eines que contribueixen perquè aquestes persones portin una vida autònoma i en igualtat d’oportunitats.

 

L’assistència a la jornada està oberta a totes aquelles persones que hi tinguin interès, tant persones amb diversitat funcional i els seus familiars, com també professionals o entitats que treballen en aquest àmbit.

 

A les 9 h, la regidora de Benestar Social, Convivència i Política Social d’Habitatge donarà la benvinguda als participants. A continuació tindrà lloc la presentació de la Taula d’Accessibilitat del Consell de Benestar Social, a càrrec de Maria Sánchez, membre de la mateixa i presidenta d’AMIBA.cat. La Taula està formada per entitats de Mataró que treballen dins l’àmbit de la diversitat funcional i per tècnics del Servei de Benestar Social de l’Ajuntament.

 

A les 9.30 h tindrà lloc la conferència inaugural “La diversitat de l’autonomia personal”, a càrrec de Joan Canimas, doctor en filosofia i coordinador científic de l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Psicoeducativa i Sociosanitària de la Universitat de Girona.

 

Entre les 11 i les 13.30 h tindrà lloc l’espai de debat amb representants d’entitats, experts i professionals, i obert a la participació del públic. Per donar veu al ventall de col·lectius vinculats a la diversitat funcional s’abordaran diferents punts de vista de la vida quotidiana (educació, salut, treball, sexualitat, oci i lleure, àmbit legislatiu, família i perspectiva personal).

 

Després del descans per dinar, a les 15.30 h es projectarà el curtmetratge “El Circo de la Mariposa”, dirigit per Joshua Weigel. A les 16 h tindrà lloc un World Coffee ofert pel Grup Tercer Món, un espai de treball en grup per elaborar propostes sobre les millores en el dia a dia de les persones amb diversitat funcional i el seu entorn.

 

La cloenda de la jornada tindrà lloc a les 18 h. Les inscripcions són gratuïtes i es poden formalitzar fins al 28 de febrer al web municipal, mitjançant el telèfon 010 d’atenció ciutadana, per Telegram (687 200 100) enviant la paraula “Autonomia”, o presencialment a les oficines d’atenció ciutadana de l’Ajuntament en horari d’obertura al públic. A data d’avui ja s’hi han inscrit més de 100 persones.

 

La jornada compta amb la participació de 17 associacions, centres, institucions i fundacions que treballen en suport de les persones amb diversitat funcional: AGIM, Associació Asperger del Maresme, Associació Entramats, Associació d’integració social Taller d’idees, AFAM (Associació Familiars Alzheimer del Maresme), AFAMMMA (Associació de Familiars de Malalts Mentals del Maresme, AMIBA.cat, Associació Parkinson Maresme, CEE Les Aigües, Centre de Formació i Prevenció, Centre de Persones Sordes del Maresme, Creu Roja, Fundació El Maresme, Fundació Suport, Llar Pla d’en Boet - Fundació Llars de l’Amistat Cheshire, ONCE i SIL Mataró de Fundació ECOM.