Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Internacional de la Dansa se celebra unint la feina de les diferents companyies i de les escoles de dansa de Mataró

Escoltar

El Dia Internacional de la Dansa se celebra unint la feina de les diferents companyies i de les escoles de dansa de Mataró

Divendres 29 d’abril tindrà lloc la tercera edició de “29 és Dansa” amb tallers, classes obertes, taula rodona i tastets de dansa

El Dia Internacional de la Dansa va ser creat l'any 1982 pel Comitè Internacional de la Dansa de la UNESCO. Mataró se suma a l’efemèride mostrant la feina que fan companyies mataronines i les diferents escoles de dansa de la ciutat, així com els grups de dansa de l’Aula de Teatre de Mataró. El dia 29 d’abril arriba la tercera edició de “29 és Dansa”, organitzada pel col·lectiu Dans In-Vitro amb la col·laboració de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.  


 

La primera activitat serà diumenge 24 d’abril amb “+ 45”, un projecte coproduït pelMercat de les Flors, el Festival Grec i el Festival Sismògraf que unirà damunt l’escenari del Teatre Monumental a 6 ballarins professionals amb una quarantena de figurants, que tenen en comú que tots són majors de 45 anys. Aquesta serà la mostra dels tallers que homes i dones de la segona i tercera edat van fer durant la tardor passada a Can Gassol, sota la direcció del coreògraf Sebastián García Ferro i el ballarí Dani Rosado. L’espectacle es va estrenar a principis de mes al Mercat de les Flors i es podrà veure al Festival Grec de Barcelona al juliol, després d’haver passat abans per Girona i Olot.

 

El dia 29 d’abril és pròpiament el Dia Internacional de la Dansa i el col·lectiu Dans In-Vitro proposa viure intensament la dansa a la ciutat, acostant-la a tot el públic a través d’una jornada plena d’activitats: la tercera edició de “29 és Dansa”. Ja al matí alguns aparadors dels comerços de la ciutat prendran vida a través de la dansa. A les 13 h es farà una taula rodona per parlar de l’estat actual de la dansa a El Públic. La tarda començarà amb un taller per a nadons a l’Aula de Teatre i una sessió d’improvisació per a infants al pati de la Residència de Sant Josep. A les 19 h a la plaça de Santa Anna es farà una classe oberta de swing. L’activitat es traslladarà al Pati del Cafè Nou amb la lectura del manifest, una jam de música i dansa, per acabar amb una sessió de dansa a la fresca.

 

Dissabte 30 d’abril a les 12 h es podrà veure “The Dancer Music Box”, una producció de la Direcció de Cultura en la qual la ballarina gegant de la companyia Antigua i Barbuda es passejarà pels carrers de la ciutat acompanyada de més d’un centenar d’alumnes de diferents escoles de dansa i d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mataró. La companyia Antigua i Barbuda és coneguda per les seves grans invencions mecàniques d’aire retrofuturista. La investigació amb diferents materials i la manipulació d’objectes dóna lloc a impressionants espectacles de teatre de carrer que han girat per festivals de tot el món. Al recorregut, que surt de la plaça de Santa Anna, hi participen el col·lectiu de ballarins Dans In-vitro, les escoles de dansa +QBall, Escola de Dansa Gemma Bartra, Escola de Dansa Heidi Consegal, Nou Espai Imma Planas, GI escola d’arts escèniques i l’Aula de Teatre de Mataró. La música de l’espectacle l’han composat els professors de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

 

La celebració del Dia de la Dansa es tancarà el dia 15 de maig amb una trobada amb les diferents escoles de dansa de la ciutat per mostrar la seva feina a la plaça de l’Ajuntament. L’activitat està organitzada pel Jove Ballet de Catalunya i Escola de Dansa Marta Bustamante.