Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern presenta en Audiència Pública la proposta de pressupost per al 2016 i el Programa d’Actuació Municipal

Escoltar

El Govern presenta en Audiència Pública la proposta de pressupost per al 2016 i el Programa d’Actuació Municipal

L’alcalde i els regidors donaran a conèixer les principals accions per a aquest any

El Govern municipal presenta demà dijous 25 en una Audiència Pública la proposta de pressupost per al 2016 i el Programa d’Actuació Municipal (PAM). L’acte tindrà lloc a les 19.30 h a la Sala d’Actes de la Biblioteca Antoni Comas (Enric Prat de la Riba, 110).

 

L’Audiència Pública és un acte obert a tothom, que té per objectiu implicar els ciutadans en la presa de decisions públiques. Aquest acte està regulat pel Reglament de Participació Ciutadana que es va aprovar al desembre de 2012.

 

 

El procés participatiu

 

El primer tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, donarà la benvinguda a l’acte i explicarà el procés participatiu per a l’elaboració del PAM i el pressupost municipal 2016, que es va aprovar inicialment pel Ple el passat 16 de febrer.

 

El procés participatiu es va iniciar al setembre amb els treballs previs d’elaboració de l’avantprojecte de pressupost. Els diferents consells de participació (6 consells territorials i 17 sectorials, formats per un total de 352 persones) han pogut fer les seves aportacions, així com els assistents a la jornada participativa celebrada el passat novembre al Centre Cívic Pla d’en Boet (51 persones). Algunes de les aportacions recollides ja han estat incorporades a la proposta de PAM i pressupost.

 

L’Audiència Pública té enguany la peculiaritat que es convoca una vegada el pressupost ja ha estat aprovat inicialment pel Ple i es troba, per tant, en fase d’exposició pública. Tant grups municipals com entitats i ciutadans poden presentar-hi ara al·legacions fins al 7 de març. Les propostes dels assistents a l’Audiència Pública també seran recollides i es valorarà la seva incorporació al document final.

 

 

Presentació del marc pressupostari i les prioritats

 

Després de l’explicació sobre el procés participatiu, l’alcalde, David Bote, presentarà el marc pressupostari i els trets característics del PAM, que recull quins són els compromisos i les prioritats del Govern, orientades a la recuperació econòmica i el reforç de les polítiques socials per ajudar els més desfavorits. Seguidament, el regidor de Serveis Central, Juan Carlos Jerez, serà l’encarregat de presentar el pressupost, que com a principal novetat incrementa la despesa en protecció i promoció social (un 14,7 % més que l’any passat).

 

Per explicar cadascuna de les prioritats del Govern intervindran els regidors responsables de cada àrea de l’Ajuntament:

 

- ‘Primer les persones: igualtat d’oportunitats’, a càrrec del regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo.

- ‘Recuperar l’economia, crear ocupació i promocionar la ciutat’, a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillen.

- ‘Apostar per l’educació, la cultura i l’esport’, a càrrec del regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez.

- ‘Convivència i gestió de l’espai: territori i sostenibilitat’, a càrrec de Núria Moreno i Núria Calpe.

- ‘Un govern obert, honest i eficient’, a càrrec del regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez.

 

Després de la presentació de les prioritats, hi haurà un torn de precs i preguntes del públic.

 

L’Audiència Pública es retransmetrà en directe per streaming i es podrà seguir pel web municipal, m1tv i Mataró Ràdio.