Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El grup internacional d’artistes WABA crea escultures amb maons a la plaça de la Nau Gaudí

Escoltar

El grup internacional d’artistes WABA crea escultures amb maons a la plaça de la Nau Gaudí

L’acció s’emmarca en el 47è Congrés i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica

Un grup d’artistes internacionals està treballant aquests dies a la plaça d’Antoni Gaudí de Mataró, davant la Nau Gaudí. El projecte, sota el nom de “WABA. Nau Gaudí Mataró”, s’emmarca dins el 47è Congrés i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica que se celebra a Barcelona del 12 al 16 de setembre. Enguany, el congrés reflexion entorn a “La ceràmica en l’arquitectura i l’espai públic” i hi participen 300 congressistes vinguts d’arreu del món, així com institucions culturals diverses com és el cas del Museu Nacional de Catalunya, el Museu Picasso, el CaixaForum o la Fundació Joan Miró, entre d’altres. L’Ajuntament de Mataró s’ha sumat a aquest esdeveniment internacional oferint a 6 artistes la possibilitat de treballar i crear a un lloc arquitectònic emblemàtic de la ciutat.
WABA (World Associations of Brick Artists) és un grup d’artistes de tot el món que tenen en comú la seva passió per la recerca i les possibilitats escultòriques del maó. Aquesta associació va ser fundada l’any 2011 a Broager (Dinamarca) per la sueca Ulla Viotti, el canadenc Robert Harrison, l’escossesa Gwen Heeney, el francès-suís Jacques Kaufmann, l’alemany Fritz Vehring i l’anglès Andrew Burton. La seva passió per la utilització del maó com a element arquitectònic s’unirà amb l’arquitectura de la Nau Gaudí a través de sis obres construïdes a la plaça del voltant on romandran exposades, per més endavant ubicar-les a diferents espais públics de la ciutat.
Els membres del WABA treballaran fins al divendres 9 de setembre i faran partícip a tothom qui ho vulgui de seguir el seu procés creatiu. La inauguració oficial de les 6 peces serà el divendres 16 de setembre, a les 18.30 h, i es comptarà amb la presència dels artistes.