Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Juny Associatiu destaca el compromís de les entitats amb la ciutat

Escoltar

El Juny Associatiu destaca el compromís de les entitats amb la ciutat

La VI Mostra d’entitats es farà el 18 de juny a la plaça de Santa Anna i La Riera

El regidor de Cultura i Participació, Joaquim Fernàndez, i la regidora de Benestar Social i Convivència, Isabel Martínez, han presentat avui el conjunt d’activitats programades dins el Juny Associatiu, acompanyats de Jaume González en representació del grup promotor d’aquest ventall de propostes, i Ramon Salicrú en representació del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència. El Juny Associatiu té aquest any com a lema i fil conductor “L’associacionisme: compromís i servei a la ciutat”.

 

Durant el mes de juny s’hi faran una vintena d’activitats de tot tipus, com xerrades, tallers, cinema o altres més lúdiques i festives. Com sempre, però, en la programació del Juny Associatiu destaquen la 19a Nit de la Solidaritat i la VI Mostra d’Entitats.

 

 

Mostra d’entitats

 

A la sisena edició de la Mostra d’Entitats, que des de l’any 2012 té una periodicitat bianual, s’hi han inscrit 74 entitats de diferents àmbits: solidaritat, esports, veïnals, culturals, lleure, immigració, sociosanitari i medi ambient. Totes elles hi seran dissabte 18 de juny, de les 11h a les 21h, a la plaça de Santa Anna i La Riera.

 

La Mostra té com a objectius difondre la tasca que realitzen les associacions, mostrar les possibilitats de col·laborar-hi i crear un espai de trobada i intercanvi sobre els temes que treballen les entitats. En la preparació de la Mostra s’ha comptat amb un grup promotor, amb representants de vuit entitats de la ciutat, que ha treballat perquè la jornada sigui un èxit i un reflex exhaustiu del món associatiu i del voluntariat de Mataró.

 

S’han programat 16 actuacions de música, titelles, teatre, Zumba, Flamenc, Country, Bollywood, i obres de teatre infantil a l’escenari instal·lat a la plaça de Santa Anna. A la zona de la parada de taxis es duran a terme 8 tallers i activitats de Ioga, Tai-txi, esgrima, circ, futbol sala, castells i Chi-Kung. Simultàniament hi haurà 20 taules on es faran partides d’escacs, jocs de rol i tallers, i hi intervindran dues batucades.

 

Per cloure la VI Mostra d’Entitats, a les 21h, el Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència ha organitzat una enlairada de globus en solidaritat amb els refugiats, amb la participació de totes les entitats i visitants de la Mostra que ho desitgin.

 

 

Nit de la Solidaritat

 

La Nit de la Solidaritat tindrà lloc el divendres 17 de juny al Casal l’Aliança de Mataró. El Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència ha escollit com a convidada l’entitat Proactiva Open Arms que, sota el títol “Som socorristes, salvem vides”, parlarà de la situació en què es troben els refugiats. També es projectarà el documental “To Kyma, rescat al mar Egeu”. Durant l’acte es presentarà la memòria 2015 dels projectes i activitats que s’han portat a terme, i es recollirà llet, oli i sucre en suport a la campanya de Càritas Interparroquial de Mataró “Aliments per la Solidaritat”.

 

 

Nova imatge de Fem Mataró

 

La marca de Participació de l’Ajuntament, “Fem Mataró”, ha renovat la seva imatge amb un logo dinàmic que recorda les peces d’un joc meccano en forma de molinet, treballant amb la idea de construir relacions i contribuir a construir ciutat.

 

El logo serveix per identificar Participació, els cartells Fem Mataró, l’Agència de suport a l’associacionisme i accions com el Juny associatiu i la Mostra d’entitats.