Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró participa a les Jornades Europees del Patrimoni amb visites guiades i activitats familiars

Escoltar

El Museu de Mataró participa a les Jornades Europees del Patrimoni amb visites guiades i activitats familiars

Les Jornades "Europa, un patrimoni comú" arriben el 17 i 18 de setembre



El Museu de Mataró participarà activament a les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya que enguany se celebren els dies 17 i 18 de setembre amb un horari d’obertura ampliat i amb activitats per a tots els públics. Les activitats, sota el lema “Europa, un patrimoni comú”, es faran en dues de les extensions del Museu: a la Vil·la romana de Torre Llauder i a Can Marfà Gènere de Punt.





La celebració de les Jornades Europees del Patrimoni és un dels esdeveniments culturals més importants en l’àmbit europeu, una iniciativa impulsada pel Consell d’Europa i la Comissió Europea des de l’any 1991 amb l’objectiu de promoure l’accés al patrimoni cultural i de conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la seva preservació. La cita arriba a tot el continent, oferint l’oportunitat de visitar, d’una forma gratuïta, monuments, museus i zones d’interès cultural a tots aquells que hi estiguin interessats. Un total de 237 poblacions catalanes s’han adherit a la celebració. Aquestes poblacions mostraran el seu patrimoni a través d’activitats gratuïtes de tota mena, una bona forma d’apropar-se a la riquesa del nostre patrimoni i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, arqueologia, patrimoni industrial o museus, entre moltes altres possibilitats.




Mataró vol destacar el patrimoni arqueològic del jaciment de la Vil·la romana de Torre Llauder i també el patrimoni industrial de la ciutat a través de Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró.




Visites guiades i ampliació d'horaris




Les activitats a la ciutat començaran a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró i consistiran en dues visites guiades dissabte 17 de setembre amb dos horaris: al matí, a les11 h, i a la tarda, a les 18.30 h. Els visitants podran descobrir l’exposició permanent que, amb el títol de Mataró capital del gènere de punt, proposa un recorregut per la indústria del teixit de punt seguint un doble fil argumental, d’una banda, el procés de fabricació del teixit de punt, i per l’altra, l’evolució d’aquesta indústria a Catalunya des del segle XVIII fins a l’actualitat.




L’altre espai patrimonial de la ciutat que es podrà visitar serà la vil·la romana de Torre Llauder, on es conserven les restes d’una vil·la romana d’època d’August (finals del segle I aC) amb paviments decorats amb mosaic, que va pertànyer al territori de la ciutat romana d’Iluro. El mateix dissabte 17 de setembre, a les 12 h, l’arqueòloga Vanesa Muñoz oferirà una visita guiada al jaciment per presentar el treball de les darreres intervencions efectuades al clos arqueològic. L’endemà a la mateixa hora (diumenge 18, a les 12 h), es farà una nova visita a Torre Llauder. En aquest cas serà una visita teatralitzada a càrrec de dos actors que es posaran a la pell de dos ciutadans romans per explicar, d’una manera lúdica i divertida, com vivien en aquella època.




La darrera activitat de les Jornades és l’activitat familiar “Seguir el fil” que es farà diumenge 18 de setembre, a les 12 h, a Can Marfà. “Seguir el fil” ofereix un recorregut per l'exposició temporal “Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d’aparició”, que s’exhibeix a l’espai d’exposicions temporals, i també un taller per descobrir diverses textures, per tal de reconèixer el tacte i imaginar quines són les possibles utilitats.



A més d’aquesta programació, el Museu de Mataró amplia els horaris d’obertura dels seus equipaments a Can Serra, Ca l’Arenas i Can Marfà, que es podran visitar d’11h a 14h i de 17h a 20h.




Totes les activitats que s’ofereixen són lliures, gratuïtes i sense reserva prèvia.