Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Nomenclàtor de la Ciutat incorpora els noms de Paquita Pla i Dolors Monserdà per a dues places

Escoltar

El Nomenclàtor de la Ciutat incorpora els noms de Paquita Pla i Dolors Monserdà per a dues places

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dijous passat, 7 d’abril, incorporar els noms de Paquita Pla i Dolors Monserdà al Nomenclàtor de la Ciutat per a dues places.

 

La plaça de Paquita Pla, un espai de 842 m², està ubicada davant de Can Marfà Gènere de Punt, a la intersecció entre el carrer de Cristòfor Colom i el passatge de Can Marfà. Paquita Pla (Mataró 1919-Canet de Mar 2009) va ser treballadora del tèxtil precisament a la fàbrica de Can Marfà, i el 4 de desembre de 1938 va ser una de les víctimes del bombardeig que va patir Mataró.

 

La plaça dedicada a Dolors Monserdà és l’espai situat a la confluència dels carrer de Miquel Biada i el passatge de Ca l’Ymbern. L’escriptora catalana Dolors Monserdà (Barcelona, 1845-1919) era germana del pintor Enric Monserdà i Vidal i la seva filla va estar casada amb l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch.

 

Va escriure en castellà fins al 1875, i a partir de llavors en català. Dolors Monserdà va participar assíduament als Jocs Florals, on va ser premiada el 1878, el 1882 i el 1891. Va ser la primera dona a presidir uns Jocs Florals, el 1909.